Διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ – οδοντιάτρων για κάλυψη των ασφαλισμένων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι ιδιώτες οδοντίατροι με τον ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να έχουν οδοντιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού. Οι οδοντίατροι ζητούν η συμμετοχή του ασφαλισμένου που θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ να υπολογίζεται επί των τιμών της ελεύθερης αγοράς, και ο Οργανισμός

προτείνει τον καθορισμό «κλειστής» ασφαλιστικής τιμής για κάθε οδοντιατρική πράξη και την μερική αποζημίωση αυτής.

Ο Οργανισμός -μετά και τις πιέσεις των οδοντιάτρων- ενέγραψε ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ –ετήσια δαπάνη- στον προϋπολογισμό του για την κάλυψη της στοματικής υγείας των μελών του. Παράλληλα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των οδοντιάτρων για το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων με τον κλάδο, καθώς η χώρα διεκδικεί την αρνητική πρωτιά να μην καλύπτει ασφαλιστικά τις οδοντιατρικές εργασίες ούτε και να διαθέτει ευρύ δίκτυο οδοντιάτρων εντός του συστήματος δημόσιας υγείας.

Με δεδομένο ότι οι συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στην οδοντιατρική κάλυψη, είχαν καταργηθεί το 1992, ο κλάδος των οδοντιάτρων υποδέχτηκε θετικά την πρόταση του ΕΟΠΥΥ. Πέρα από το μείζον γεγονός της κάλυψης της στοματικής υγείας των ασφαλισμένων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση και ως μία έμπρακτη στήριξη του επιστημονικού κλάδου των οδοντιάτρων στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις, οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι θα είχαν «πλαφόν» επισκέψεων, ανάλογα με το διαθέσιμο κάθε έτος κονδύλι. Εάν για το 2014, πχ. Συμβάλλονταν 10.000 οδοντίατροι, το ετήσιο «πλαφόν» θα ήταν 6.000 ευρώ για τον καθέναν ή 500 ευρώ το μήνα. Πλέον όμως ο ΕΟΠΥΥ προτείνει ασφαλιστικές τιμές για κάθε οδοντιατρική εργασία και όχι τιμές ελεύθερης αγοράς επί των οποίων θα υπολογίζεται η αποζημίωση του Οργανισμού.

Το άρθρο Διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ – οδοντιάτρων για κάλυψη των ασφαλισμένων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα