Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα 18/11: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους πολίτες

Έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών αλλά και στην πιστή εφαρμογή των μέτρων αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό πιθανότατα το απόγευμα. Ταυτόχρονα, το δημόσιο μήνυμα του πρωθυπουργού τοποθετείται χρονικά έναν μήνα περίπου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις οποίες περιμένει εναγωνίως ο εμπορικός κόσμος της χώρας, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος στο λιανεμπόριο. Στην κατεύθυνση αυτή, η σημερινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη αποκτά μια επιπλέον διάσταση για την πραγματική οικονομία, ενισχύοντας τις τοποθετήσεις κυβερνητικών

στελεχών τις τελευταίες ώρες, με τις οποίες απορρίπτουν το ενδεχόμενο λήψης νέων, περιοριστικών μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι δεν θα ληφθούν μέτρα τύπου Αυστρίας κλείνοντας την όποια συζήτηση υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και προκαλούσε άγχος σε επιχειρηματίες. «Τα Χριστούγεννα θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όμως η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός. Έτσι, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα παραμείνουν εκτός των κλειστών χωρών και τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, το μοντέλο που επιλέχθηκε δείχνει να λειτουργεί και υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να είμαστε, ήδη, ή να πλησιάζουμε, στην κορύφωση του πανδημικού κύματος και σταδιακά ο αριθμός των κρουσμάτων να αρχίσει να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Εμφαση στους εμβολιασμούς

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, προκειμένου να θωρακιστεί η κοινωνία και το σύστημα υγείας. Θα εκφράσει την ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση. Ειδική αναφορά θα γίνει στους πολίτες άνω των 65 ετών και την ανάγκη να κάνουν την αναμνηστική δόση, καθώς είναι πιο ευάλωτοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι θα είναι προϋπόθεση για την ανανέωση του ψηφιακού πιστοποιητικού, σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την συμπλήρωση του εξαμήνου.

Παράλληλα, θα εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι σε αυτό το περιβάλλον να μείνει ανοιχτή η οικονομία προκειμένου να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τυχόν περαιτέρω περιορισμοί θα έβαζαν σε κίνδυνο την πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, όπως αυτή στον τομέα της ενέργειας.

Άλλωστε η παρούσα χρονική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε χθες στα 6.682, με 561 ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι, τη στιγμή που ο αριθμός θανάτων από τον κορονοϊό έφτασε το περασμένο εικοσιτετράωρο τους 87.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάγγελμα Μητσοτάκη, 1811,diangelma mitsotaki, 1811