Διαμαντοπούλου: Ο πρωθυπουργός είχε ανάγκη από «κομάντος»

«Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης από το υπουργείο Παιδείας, ενώ δικαιολόγησε την επιλογή της να δεχθεί να αλλάξει υπουργείο, λέγοντας ότι «οι επόμενες τριάντα μέρες είναι πολύ κρίσιμες για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου».

Παράλληλα, ερωτηθείσα σε συνέντευξή της στον Real FM

για το θέμα των εκλογών, η κα Διαμαντοπούλου απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι για μετάθεση του χρόνου τους, ωστόσο έχω εκφράσει τη θέση να υπάρξει ανασχηματισμός και οι εκλογές να πάνε πολύ πίσω, καθώς το προεκλογικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο».

Εξάλλου, η νέα υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας ότι «το πιο σημαντικό από όλα είναι ο λόγος που θα αρθρώσει το ΠΑΣΟΚ».

Συν τοις άλλοις, δεν απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, εάν όπως είπε «ισχύουν οι προϋποθέσεις της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της εκπλήρωσης των στόχων του μνημονίου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Σε κάθε περίπτωση η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε πως θα προτιμούσε η όποια συνεργασία να είναι στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να απαντήσει «εάν είναι έτοιμη να αλλάξει για πάντα το πολιτικό σύστημα και να αποφασίσει εάν θα γίνει αριστερά της εξουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα