Διακοπές εντός των τειχών

Η προοπτική ενός καλοκαιριού στην Αθήνα μπορεί να μην ακούγεται τόσο δελεαστική και να αποτελεί για τους περισσότερους την έσχατη λύση, για κάποιους άλλους, όμως, χρόνια τώρα είναι συνειδητή επιλογή. Εξάλλου, η πρωτεύουσα συνδυάζει τα πάντα!

Της Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου

Η «Αττική freepress» έκανε την έρευνα για εσάς στα μέτωπα του αττικού αιγιαλού και σας παρουσιάζει τις πιο ειδυλλιακές παραλίες με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά σε απόσταση αναπνοής

από το κλεινόν άστυ.

Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Αττική

Ζούμε στη χώρα του ήλιου, της θάλασσας, αλλά και της κρίσης. Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, για αρχή τις οργανωμένες παραλίες -γιατί ακόμα και με την τσέπη μας άδεια δεν θα στερηθούμε τις βουτιές μας- κι ας δούμε μερικές υπέροχες και ελεύθερες παραλίες.

Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Λίγο πριν τη Βουλιαγμένη βρίσκονται δύο όμορφοι «δροσιστικοί παράδεισοι». Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι απέχουν μόλις 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και οι αμμουδερές παραλίες τους «βλέπουν» όλη την ακτή της Ποσειδώνος. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και εύκολα προσβάσιμη, καθώς εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Στα 20 χλμ. από την Αθήνα, πηγαίνοντας προς Βάρκιζα θα συναντήσετε τα περίφημα Λιμανάκια, όπου μικροί, βραχώδεις κολπίσκοι σχηματίζουν παραλίες, με βαθιά και καθαρά νερά. Όσοι αποφασίσετε να τις επισκεφτείτε, εφοδιαστείτε με νερό και καφέ, καθώς δεν είναι οργανωμένες.

Λεγραινά

Για όσους αποζητούν την ηρεμία και ψάχνουν ένα ησυχαστήριο για να απολαύσουν το μπάνιο τους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, υπάρχουν τα Λεγραινά ή αλλιώς ΚΑΠΕ. Είναι κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά του. Πρόκειται για ένα υπέροχο κόλπο, που σου δίνει την αίσθηση, ότι βρίσκεσαι σε νησί. Δεν έχει ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες και,σπανίως, ανοίγει μια καντίνα.

Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη

Θεωρείται μία από τις καλύτερες και πολυσύχναστες παραλίες της ανατολικής Αττικής. Είναι μια μικρή και αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη και 43 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα βρείτε ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και σνακ.

Κακιά Θάλασσα-Κερατέα

Η Κακιά Θάλασσα απέχει 52,1 χλμ. από την Αθήνα και βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας. Οι λουόμενοι, που θα συναντήσετε εκεί, είναι, ως επί το πλείστον, οικογένειες και κάτοικοι της γύρω περιοχής. Η παραλία είναι με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Δεν έχει είσοδο, αλλά υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και ένα κυλικείο. Εκεί γύρω θα βρείτε και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Αν φυσάει, το πιάνουν τα μελτέμια.

Ζούμπερι-Νέα Μάκρη

Μόλις ένα χιλιόμετρο, νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι. Έχει άμμο και μερικά διάσπαρτα βραχάκια. Είναι ιδανική για τους λάτρεις των αθλοπαιδιών, καθώς διαθέτει γήπεδο μπιτς βόλεϊ και δίνει τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως οι καταδύσεις. Στο μπαρ της πλαζ, θα βρείτε αναψυκτικά για να δροσιστείτε, ενώ κοντά υπάρχουν ψαροταβέρνες και άλλα εστιατόρια για φαγητό.

Μπρεξίζα – Νέα Μάκρη

Η τεράστια παραλία της Νέας Μάκρης, που ξεκινάει από το κέντρο του οικισμού και εκτείνεται προς βορρά, ως το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, ονομάζεται Μπρεξίζα. Έχει άμμο και για όσους δεν διαθέτουν ομπρέλες, οι φοίνικες της παραλίας είναι μια καλή λύση, για να αποφύγουν τον ήλιο. Διαθέτει ντους, ναυαγοσώστες και γύρω της υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες και διάφορα καταστήματα. Ο μεγάλος πεζόδρομος, που διατρέχει την παραλία, προσφέρεται για περπάτημα ή ποδήλατο.

Εδέμ Π. Φαλήρου

Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Μία από τις λίγες πλαζ στην Αττική, που μπορεί κάποιος να απολαύσει μια δροσερή βουτιά, χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ακόμα και για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, η πρόσβαση είναι εύκολη με το τραμ, καθώς η στάση «Εδέμ» βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.

Γλυφάδα

Για παραλία, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα προάστια της Αθήνας, μοιάζει σχεδόν ερημική και ενδείκνυται για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους σε σχετική απομόνωση. Για να φτάσετε εκεί κατευθύνεστε μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο και ακολουθείτε την πινακίδα «Παραλία Γλυφάδας», που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο, πριν φτάσετε στην πόλη της Γλυφάδας.

Γαλάζια Ακτή

Η μικρή αμμουδερή παραλία Γαλάζια Ακτή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 37 χλμ. νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει ιδιαίτερες υποδομές για τους επισκέπτες, αλλά σε μικρή απόσταση υπάρχουν μαγαζιά με όλα τα απαραίτητα. Επίσης προσφέρει δυνατότητες για σπορ στην άμμο, γεγονός που προσελκύει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νέους για να συνδυάσουν το μπάνιο τους, με μπίτς βόλεϊ και ρακέτες.

Χαμολιά Βραυρώνας

Είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, μακριά από τη φασαρία και την κίνηση, μόλις 39 χλμ. από την Αθήνα. Σε ένα σημείο είναι αρκετά βατή, με ψιλό βοτσαλάκι, αλλά σε αρκετά είναι πιο απότομη, με βραχάκια. Θα βρείτε καφετέριες, ψαροταβέρνες, αλλά και καντίνα στην περιοχή, ενώ για τους πιο τολμηρούς υπάρχει σε ένα πιο απόμερο σημείο και μικρή παραλία γυμνιστών.

Κόκκινο λιμανάκι

Δημοφιλές εδώ και δεκαετίες το Κόκκινο Λιμανάκι είναι σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ. Βρίσκεται 1,5 χλμ. βόρεια από το λιμάνι της Ραφήνας και 29 χλμ. ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Το όνομά της οφείλεται στα φαντασμαγορικά κόκκινα βράχια, που την περιβάλλουν, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα από τους βοριάδες, που ταλαιπωρούν την περιοχή. Κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Σχοινιάς

Η παραλία του Σχοινιά βρίσκεται κοντά στη Νέα Μάκρη και αποτελεί μία από τις πιο διάσημες και ίσως τη μεγαλύτερη παραλία της Αττικής, στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι οργανωμένη. Αν όμως οδηγήσετε, μέχρι το τέρμα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Το ομορφότερο σημείο της είναι ελεύθερο και βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους, του οποίου τα δέντρα φθάνουν έως την παραλία. Είναι το καλύτερο μέρος για ησυχία και χαλάρωση και γιατί όχι και περπάτημα.

Ψάθα

Η παραλία είναι βοτσαλωτή, τεράστια σε μέγεθος-2,5 χλμ.-και πολύ ενδιαφέρουσα, μιας και πάνω από αυτήν δεσπόζει ένα πυκνό πευκοδάσος. Βρίσκεται 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Η θαλασσινή αυτή γωνιά ήταν μόλις πριν από λίγα χρόνια ένας από τους ξεχασμένους παραδεισένιους τόπους της Αττικής, πλέον η περιοχή «πνίγεται» από τον κόσμο. Μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί.

Πόρτο Γερμενό

Μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα. Μπορεί να βρίσκεται λίγο μακριά, αλλά η θέα θα σας αποζημιώσει πλησιάζοντας. Τα δύο βουνά, που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, χάνονται στη θάλασσα. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά έχει διάφορα ταβερνάκια τριγύρω, με καλό φαγητό και προσιτές τιμές.

Οι δημοφιλέστερες οργανωμένες παραλίες της πρωτεύουσας

Καφές, ξαπλώστρα, beach bar, water sports… αρκετοί είναι εκείνοι, που αναζητούν όλες αυτές τις παροχές και τις ανέσεις στο μπάνιο τους. Εμείς διαλέξαμε τις δημοφιλέστερες οργανωμένες παραλίες, η επιλογή δική σας…

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

Θα τη συναντήσετε στη λεωφόρο Ποσειδώνος 55, στον Άλιμο και είναι ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς για μπάνιο. Εκεί θα βρείτε και το πασίγνωστο beach bar «Bolivar», το πιο εξωτικό μπαρ της πόλης, όπου θα πιείτε δροσερά Cocktails στα ξεχωριστά πάρτι, που διοργανώνει τα βράδια, και υπέροχα καφεδάκια τα πρωινά. Δεν είναι όμως το μοναδικό beach bar. Το Loca, το Akanthus με τις ξαπλώστρες και τους καναπέδες του, κάτω από τα αρμυρίκια, και το Nalu, με το ξύλινο ντεκ του και τα δίχτυα σε ρόλο τέντας, είναι τρεις ακόμα επιλογές για τους θαμώνες της Ακτής του Ήλιου. Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά άτομο, ενώ το εισιτήριο για παιδιά από 5-12 ετών, αλλά και για άτομα άνω των 65 ετών κοστίζει 3€ τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα η γενική είσοδος είναι 6€ και αντίστοιχα το μειωμένο εισιτήριο είναι 3€. Τις καθημερινές, η ξαπλώστρα είναι δωρεάν, ενώ τα σαββατοκύριακα κοστίζει 2€ επιπλέον ανά άτομο.

Bikini Beach – Λουτρά Αλίμου

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος 77, στον Άλιμο, θα βρείτε το Bikini Beach, ένα θαλάσσιο «παράδεισο» για μικρούς και μεγάλους. Φουσκωτά, μπανάνα και κουλούρες υπόσχονται να κρατήσουν απασχολημένους με τις ώρες τους λιλιπούτειους κολυμβητές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ, κατεβαίνετε στη στάση Λουτρά Αλίμου. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ οι ξαπλώστρες από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι στα 2,50€, τα Σαββατοκύριακα 3,50€ και τα παιχνίδια στα 6€.

Αστέρας Γλυφάδας

Ίσως, η δημοφιλέστερη των οργανωμένων παραλιών της Αττικής. Ο Αστέρας Γλυφάδας στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, διαθέτει μια απέραντη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, cafe και bar, γήπεδα beach volley και beach soccer. Ο παιδότοπος Baluxaki θα χαρίσει στα πιτσιρίκια ατελείωτη διασκέδαση, καθώς απλώνεται μέσα κι έξω από το νερό. Στις ξαπλώστρες του House Project, εκτός από την παραλία θα έχετε πρόσβαση στις βιβλιοθήκες, τα παιχνίδια και το wi-fi του café. Τέλος, υπάρχει και η πισίνα του Balux Café για όσους θέλουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω και να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ. Η είσοδος από Δευτέρα έως Παρασκευή κοστίζει 4€. Η πισίνα είναι στα 7€ όλες τις μέρες.

South Coast, Α” Πλαζ Βούλας

Το S*Beach, στον πολυχώρο South Coast, αποτελεί ένα μικρό «παράδεισο», στον οποίο μπορείτε να φθάσετε ακόμα και με το τραμ. Διαθέτει θαλάσσιο πάρκο, με φουσκωτά παιχνίδια, χώρο για ρακέτες, γήπεδα τένις, ταβέρνα με ελληνική κουζίνα, καθώς και ταχυφαγείο για τους λάτρεις του γρήγορου φαγητού. Θα το βρείτε Κωνσταντίνου Καραμανλή 4 στη Βούλα. Η τιμή εισόδου τις καθημερινές είναι 4€, ενώ η ενοικίαση ξαπλώστρας κοστίζει 2,5€ μαζί με την ομπρέλα.

Πλαζ Βουλιαγμένης

Αποτελεί τον «παραδοσιακό» προορισμό για το καλοκαίρι. Η πλαζ Βουλιαγμένης στη λεωφόρο Ποσειδώνος 2, έχει έκταση 76 περίπου στρεμμάτων και είναι από τις πλέον δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Διαθέτει γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, μίνι παιδική χαρά, ειδικό χώρο για ρακέτες, wi – fi ίντερνετ και η στάθμευση είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Για την είσοδό σας θα πληρώσετε 4€ το άτομο, όλες τις ημέρες, ενώ το μειωμένο εισιτήριο για μαθητές, πολύτεκνους και άτομα άνω των 65 ετών ανέρχεται στα 3€.

Astir Beach

Βρίσκεται στον Δήμο Βουλιαγμένης, στην περιοχή Λαιμός, και απέχει μόλις 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Αν αποφασίσετε να θυσιάσετε κάτι παραπάνω από το budget σας για το Σαββατοκύριακο, ο Αστέρας θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Mαθήματα θαλάσσιου σκι από το Astir Ski Club, θερινό σινεμά πλάι στο κύμα, ντιζαϊνάτες μπουτίκ κι ένα spa-κομψοτέχνημα, που λέγεται Orloff, δύο γήπεδα Beach Volley ολυμπιακών προδιαγραφών, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ρακέτες, εξωτερικός χώρος για μη καπνίζοντες και γιατρός είναι μερικές από τις παροχές. H είσοδος από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι στα 15€ και 8€ για τα παιδιά 5-12 ετών. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται οι ξαπλώστρες και η ομπρέλα.

Yabanaki, Βάρκιζα

Το Yabanaki βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας και αποτελεί διαχρονική αξία στην άκρη της Παραλιακής, με αμμουδιά χρυσαφένια και νερά ρηχά. Τα παιχνίδια νερού όπως θαλάσσιο σκι, tubes και wakeboard θα σας ενθουσιάσουν. Όσο για εκείνους που απλά θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καφέ τους, κρεβάτια από μπαμπού και τα πουφ που απλώνει στην άμμο το bar Moana, είναι η καλύτερη επιλογή. Στο εστιατόριο Yalos, θα δοκιμάσετε ελληνική κουζίνα και λαχταριστά μεζεδάκια, ενώ στον Τρελό Γάιδαρο θα φάτε γευστικότατα σουβλάκια, και στο El Sol μεξικάνικες νοστιμιές. Η είσοδος, τις καθημερινές, είναι 5€. Φοιτητές, υπερήλικες και παιδιά 7-12 ετών πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο 3,5€. Τις καθημερινές, οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν.

Mojito Bay

Θα το εντοπίσετε στην παραλία Λουμπάρδας στο 33ο χλμ. Αθηνών- Σουνίου. Οι ξαπλώστρες του Mojito Bay προσφέρουν ανάσες δροσιάς στην αμμουδερή παραλία που παλιά ήταν γνωστή και ως «Bikini». Στον όμορφο κολπίσκο της Λουμπάρδας, την παράσταση κλέβουν τα beach parties τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ τις Κυριακές όλα κινούνται από το μεσημέρι σε latin mood. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να απολαύσει από ξεχωριστά κοκτέιλ, μέχρι σνακ και φρουτοσαλάτες στην αναπαυτική ξαπλώστρα του.

Grand Beach Λαγονήσι

Μία από τις παραλίες που φημίζονται στην Αττική για την πληθώρα των υπηρεσιών που διαθέτουν είναι αυτή του ξενοδοχείου Grand Resort στο Λαγονήσι. Μάλιστα, όσοι έχουν αποκτήσει την κάρτα μέλους Grand Beach Membership Club μπορούν να δροσιστούν και στην πισίνα του ξενοδοχείου απολαμβάνοντας αρκετά προνόμια. Η είσοδός σας τις καθημερινές θα σας κοστίσει 8 €, ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για παιδιά μέχρι 6 ετών. Το πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα χρεώνεται τις καθημερινές 6€ και 11€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ για τις μοτοσυκλέτες το κόστος είναι τρία και 6€ αντιστοίχως. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η είσοδος μετά τις έξι το απόγευμα είναι μειωμένη κατά 50%.

Cape Sounio

Η γνωστή παραλία βρίσκεται στο 67ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν ένα εστιατόριο και μία καφετέρια. Οι επισκέπτες πληρώνουν, κατά την είσοδό τους, το αντίτιμο για την ενοικίαση της ξαπλώστρας, το οποίο ανέρχεται στα 25€ ανά άτομο.

Εden Beach Aνάβυσσος

Στο 47ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου θα συναντήσετε την αμμουδερή παραλία του Eden Beach Hotel. Οι υπηρεσίες, που παρέχονται στους επισκέπτες έχουν αναβαθμιστεί, χάρη στην πρόσφατη ανακαίνιση, που πραγματοποιήθηκε. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο beach bar, στο εστιατόριο και στα «απαραίτητα», για το καλοκαίρι, θαλάσσια σπορ.

Πλαζ Aυλάκι

Τριάντα χλμ. από την Αθήνα υπάρχει ένα ακόμα δροσερό «καταφύγιο» στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη για τις δύσκολες ώρες του Αυγούστου. Αποδυτήρια, ντους, μεγάλες ομπρέλες, και ξαπλώστρες δίνουν τη δυνατότητα στη συγκεκριμένη παραλία να μπορεί να εξυπηρετήσει πέντε με έξι χιλιάδες λουόμενους την ημέρα. Στη διάθεση των επισκεπτών βρίσκονται αναψυκτήριο, καθώς και περίπτερο με εφημερίδες και περιοδικά. Το κόστος του εισιτηρίου είναι για όλη την εβδομάδα 5€, ενώ παιδιά 4-12 ετών και ηλικιωμένοι πληρώνουν 3€. Για τους δημότες έχει προβλεφθεί μειωμένο εισιτήριο 1,5€ ενώ στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται οι ξαπλώστρες και η ομπρέλα.

Keywords
beach bar, αθηνα, λύση, χλμ, λεωφορεια, καπε, σνακ, Καταδύσεις, νέα, τραμ, οφείλεται, beach, water, πιείτε, loca, cafe, volley, soccer, house, project, balux, coast, καλοκαιρι, budget, ski, club, yabanaki, mojito, bay, latin, mood, eden, hotel, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, καθαρα δευτερα, κερατεα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ποδηλατο, θερινο σινεμα, αδεια, αυτοκινητα, γηπεδα, γωνια, δωρεαν, θαλασσα, μπασκετ, νησι, ξαπλωστρες, παιχνιδια, περιοδικα, σινεμα, σνακ, σουνιο, αξιζει, αμμος, απλα, αττικη, ατομο, βιλια, βουνα, βορεια, βραδια, βρειτε, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γηπεδο, δεντρα, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, διχτυα, δοθηκε, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εξι, ενοικιαση, ερευνα, εστιατορια, ετων, ιντερνετ, υπηρεσιες, ηρεμια, ησυχια, θεα, θαλασσια σπορ, καβουρι, καναπεδες, καπε, κυμα, κινηση, κουζινα, κιοσκι, κοκτειλ, κρεβατια, λαγονησι, λεγραινα, λύση, μακρια, μασαζ, μεζεδακια, μινι, μικρο, μοτοσυκλετες, μπανανα, μπανιο, μπορειτε, νερο, ξαπλωστρα, ουζερι, ομπρελες, ομπρελα, ονομα, οφείλεται, παιδικη χαρα, παιδια, πισινα, πιείτε, πορτο ραφτη, ποτα, ρακετες, ρολο, σουβλακια, ταβερνες, ταβερνα, τιμη, τις κυριακες, τρια, φουσκωτα, φοινικες, χερι, χλμ, χαρα, ψαθα, ωρες, απο δευτερα, beach, budget, balux, bay, cafe, water, club, coast, eden, εμφαση, house, hotel, χωρα, ιδιαιτερα, project, κακια, beach bar, κομματι, κωνσταντινου, latin, loca, mojito, μοιαζει, mood, μπροστα, πεζοδρομος, ski, soccer, spa, τρελο, υπεροχο, volley, yabanaki
Τυχαία Θέματα