Διακινητές μεταναστών: Αλυσίδα διακίνησης εισόδου και εξόδου από τη χώρα

Διακινητές μεταναστών: Από τη μία οργανωμένα κυκλώματα διακινητών μεταφέρουν καθημερινά παράτυπους μετανάστες δια ξηράς και θαλάσσης στη χώρα από την Τουρκία. Από την άλλη, μέλη έτερων κυκλωμάτων, έναντι αμοιβής, συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα για να εξασφαλίσουν τη μετάβαση παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης. Μέλος ενός τέτοιου κυκλώματος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνόμευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

επί το έργον. Δηλαδή τη διευκόλυνση επιβίβασης αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια σε αεροπλάνα. Ο 24χρονος Αφγανός , συνελήφθη στο χώρο αναμονής της αίθουσας αναχωρήσεων και μαζί του συνελήφθησαν και τέσσερες αλλοδαποί, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 24χρονος κατελήφθη, τη στιγμή, που προμήθευε τους παράτυπους μετανάστες με πλαστά δελτία ταυτότητας και πλαστά διαβατήρια, προκειμένου να ταξιδέψουν. Μετά από σωματική έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επιπλέον τέσσερα διαβατήρια και μία άδεια διαμονής των οποίων η γνησιότητα ερευνάται. Πιθανόν να πρόκειται και για κλεμμένα η δηλωθέντα ως απωλεσθέντα διαβατήρια η άλλα έγγραφα από Ευρωπαίους πολίτες με τα οποία εφοδιάζονται οι παράτυποι μετανάστες, αφού υποστούν αλλαγές στην εμφάνιση προκειμένου να προσομοιάζουν με τους πραγματικούς κατόχους των ίδιων ταξιδιωτικών εγγράφων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διακινητές μεταναστών: Δύο διακινούμενοι τραυματίες

Στο μεταξύ, δύο από τους τέσσερις παράτυπους μετανάστες, που μεταφέρονταν από αλλοδαπό διακινητή με αυτοκίνητο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής τραυματισμένοι μετά από τροχαίο ατύχημα. Αυτο συνέβη όταν αστυνομικοί στην Επαρχιακή οδό Μεγάλου Δερείου – Νέας Σάντας, όταν έκαναν σήμα σε οδηγό κλεμμένου αυτοκινήτου, να σταματήσει για έλεγχο, ο 27χρονος αλλοδαπός οδηγός, χωρίς να διαθέτει καν άδεια οδήγησης, με 20χρονο συνοδηγό-συνεργό, πάτησε το γκάζι να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και σε μια αγροτική οδό, όπου κατευθύνθηκε ο οδηγός, έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο οδηγό, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ ο 20χρονος συνοδηγός κατάφερε προς στιγμήν να διαφύγει πεζός, αλλά εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 5-11-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα