Διακινητές αυτοκίνητα: Από την Αθήνα στον Έβρο

Γυναίκα από τη Σλοβακία νοίκιαζε από γραφεία της Αθήνας αυτοκίνητα, δεν τα επέστρεφε ποτέ και, αντίθετα, τα παρέδιδε σε μέλη κυκλώματος τα οποία τα πουλούσαν σε διακινητές παράτυπων μεταναστών στη Βόρειο Ελλάδα! Η αλλοδαπή, μέλος του ευρύτερου κυκλώματος, που φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτόν εξασφάλιζε την αγορά ποσοτήτων κοκαΐνης, συνελήφθη από αστυνομικούς

της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στη Γλυφάδα. Πρόκειται για 36χρονη γυναίκα, η οποία, εκτός από τις υπεξαιρέσεις των ενοικιασμένων οχημάτων, κατηγορείται και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για πλαστογραφία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών», αναφέρει η Αστυνομία «όπου αλλοδαπή παρουσιάζονταν ως πελάτισσα με πλαστό δελτίο ταυτότητας σε εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και νοίκιαζε οχήματα χωρίς να τα επιστρέφει, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της». Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας περίμεναν την εμφάνισή της που θα γινόταν τηλεφωνικά, όπως το συνήθιζε.

Η αστυνομική επιχείρηση

Λέει η Αστυνομία: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της 36χρονης με εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και στο σημείο παράδοσης-παραλαβής του οχήματος που ορίστηκε, μετά από έλεγχο, κατελήφθη να έχει στην κατοχή της το πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη χρήση του οποίου είχε υπεξαιρέσει τα προηγούμενα οχήματα. Από περαιτέρω έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν στοιχεία των οχημάτων που είχε υπεξαιρέσει».

Για μεταφορά αλλοδαπών

Και καταλήγει η Αστυνομία ότι όπως διαπιστώθηκε, τα οχήματα που υπεξαιρούσε η 36χρονη, τα διέθετε σε έτερους συνεργούς της, οι οποίοι τα διοχέτευαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αλλοδαπών. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις υπεξαίρεσης αυτοκινήτων. Και ενώ η 36χρονη από τη Σλοβακία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ήδη έχει δρομολογηθεί έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών της, συνδέσμων με τα κυκλώματος διακινητών, συνελήφθη στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες.

Τρεις παράτυπους μετανάστες

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται, λέει η Αστυνομία, ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου και ανέπτυξε ταχύτητα , ενώ στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε στην Εγνατία Οδό, όπου στο ύψος του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης ο δράστης το ακινητοποίησε και συνελήφθη. Σε ό,τι αφορά δτο κλεμμένο αυτοκίνητο, αναφέρονται τα εξής: «Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 4-10-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα