Διακίνηση κάνναβης: Επιχείρησαν να μεταφέρουν ποσότητα “μαμούθ”

Με φορτηγάκι, το οποίο είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2020 από την περιοχή της Βάρης, επιχείρησαν να εισάγουν από την Αλβανία στην Ελλάδα 375 κιλά κάνναβης (!), δύο άτομα, που έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει εδώ και χρόνια στην Αττική και έναν 60χρονο Ελληνα από τα Ιωάννινα, οι οποίοι επιχειρούσαν με διαφορετικούς ρόλους, να περάσουν την ποσότητα στα

ενδότερα της χώρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, ο μεν Αλβανός υπήκοος ήταν ο οδηγός και σε  μικρού ΒΑΝ που είχε κλαπεί και σε ειδικές κρύπτες του οποίου είχε αποθηκευτεί η τρομακτική ποσότητα κάνναβης, ενώ ο 60χρονος από τα Ιωάννινα, ήταν ο προπομπός του αλλοδαπού με άλλο όχημα και αποστολή να εντοπίσει τυχόν κάποια παρουσία της Αστυνομίας στη διαδρομή για να ενημερώσει έγκαιρα τον αλλοδαπό να αλλάξει κατεύθυνση.

Στο ανατολικό Ζαγόρι το μπλόκο

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, με βάση τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους είχαν στήσει το πρώτο μπλόκο στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, όπου συνελήφθη ο Αλβανός οδηγός, ενώ 13 χιλιόμετρα πιο μακριά σταμάτησαν και συνέλαβαν και τον 60χρονο προπομπό.

Σε 85 δέματα η ποσότητα

Η Αστυνομία με επίσημη ενημέρωσή της προσθέτει ότι  «στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 374 κιλών και 850 γραμμαρίων.

Κλεμμένο από το 2020

Όπως προέκυψε, το παραπάνω φορτηγό είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2020 από περιοχή της Αττικής».

Για τη δεύτερη σύλληψη του προπομπού, σημειώνει η Αστυνομία:

«Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ο ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών. Εκτός των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον 5 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό (390) ευρώ και τα παραπάνω οχήματα. Τα τηλέφωνα απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν οι επαφές των εμπλεκομένων με άτομα τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα, για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα