Διαιτητής Εθνική Ελλάδος – Καζακστάν Euro 2024: Ποιος θα αναλάβει τον αγώνα

Η Εθνική μας ομάδα μετρά αντίστροφα, πλέον, για τον μεγάλο ημιτελικό των playoff του Nations League κόντρα στο Καζακστάν. Η γαλανόλευκη υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (21/3, 21:45) το Καζακστάν με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024, με τον Ολλανδό Νάνι Μακέλι να

ορίζεται στο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Καζακστάν στην OPAP Arena. Φέτος, ο 41χρονος Ολλανδός, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής της FIFA από το 2011, και ανήκει στην κατηγορία elite διαιτητών της UEFA ήταν στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League.

Από εκεί και πέρα, στο παρελθόν είχε διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά Conference League, αλλά και έξι ακόμα ματς (Άρης – Ολυμπιακός 2-1, ΑΕΚΟλυμπιακός 2-3, ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ 1-2 (τελικός Κυπέλλου), ΟλυμπιακόςΑΕΚ 3-0, ΑΕΚΠΑΟΚ 0-0 και ΆρηςΑΕΚ 2-2 Κύπελλο). H δεύτερη προπόνηση της Εθνικής ολοκληρώθηκε mε πέντε νέα πρόσωπα και παρουσία αρκετών φιλάθλων. Στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, είδε να ενσωματώνονται στην προετοιμασία οι Κώστας Τσιμίκας, Ντίνος Μαυροπάνος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Βαγγέλης Παυλίδης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις κυριακάτικες υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους.

Όλα τα δεδομένα

Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί εκ νέου στη Νέα Σμύρνη στις 17:30 (κλειστή για το κοινό και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ). Μεταξύ άλλων, έχουν φύγει ήδη 18.000 από τα διαθέσιμα εισιτήρια, με τον κόσμο να βρίσκεται στο πλάι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Όπως, εξάλλου, έδειξε και στην ανοικτή προπόνηση της Δευτέρας (18/3). Ο παραπάνω αριθμός διάθεσης προβλέπεται να αυξηθεί, ενώ σήμερα (19/3) αναμένεται να κριθεί το εάν θα ανοίξει και το άλλο πέταλο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

O ρεπόρτερ, Σωτήρης Ταμπάκος, που ήταν παρών στην χθεσινή (ανοικτή) προπόνηση, στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει εντός της «γαλανόλευκης». Επίσης, ανέφερε πως οι διεθνείς διατηρούν άριστες σχέσεις και συζητούν πόσο θέλουν να βρεθούν στο προσεχές Euro 2024. Από εκεί και πέρα, μίλησε για την ξεχωριστή παρουσία του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους παρόντες που έχει βρεθεί σε μεγάλες διοργανώσεις, Euro και Μουντιάλ. Μάλιστα, τόνισε πως εκείνο που βγαίνει προς τα έξω είναι η σιγουριά των ποδοσφαιριστών, πως έχουν τον πρώτο λόγο αρχικά απέναντι στο Καζακστάν και μετέπειτα με Λουξεμβούργο ή Γεωργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαιτητής Εθνική Ελλάδος – Καζακστάν Euro 2024, Ποιος,diaititis ethniki ellados – kazakstan Euro 2024, poios