Διαχειριστικός έλεγχος στα Κονδύλια Έρευνας των ΑΕΙ &ΤΕΙ

Κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

Να σημειωθεί, πως οι ειδικοί λογαριασμοί των πανεπιστημίων ενέχονται σε όλες τις καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς σε βάρος των διοικήσεων

πανεπιστημίων (ειδικά στην επαρχία), καθώς αποτελούν ταμεία εκτός κρατικού προϋπολογισμού, σχετιζόμενους με τα κοινοτικά κονδύλια των Ιδρυμάτων.

Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση, μετά και τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, υψώνει τους τόνους αντιπαράθεσης με τα ΑΕΙ και φαίνεται να προχωρά σε πλήρη ρήξη με τις διοικήσεις τους.

Να σημειωθεί, πως η απεργία των διοικητικών του ΕΚΠΑ συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ γενική συνέλευση με το ίδιο αίτημα γίνεται και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Λιγότεροι στην διαθεσιμότητα

Πάντως, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, τελικά θα είναι λιγότεροι οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στα 8 πανεπιστήμια, από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και δεν θα ξεπεράσουν τους 1.200 συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα