Δια τέσσερα θέλουν να μοιράσουν τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ

Σε ορίζοντα τετραετίας μέχρι το τέλος του 2016 προσπαθεί η κυβέρνηση να μοιράσει τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ, με σκοπό να μην υπάρξουν πρόσθετα μέτρα το 2012 και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το σχέδιο αυτό πρόκειται να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη βδομάδα. Παράλληλα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%

στο 13%, αύξησης του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των φόρων εισοδήματος και δέσμης ισοδύναμων μέτρων για να αποφευχθούν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Το «αγκάθι» για τις διαπραγματεύσεις είναι ότι η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει έναν πειστικό κατάλογο μέτρων που οδηγούν σε εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ, αλλά ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης μέχρι σήμερα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά τη χθεσινή σύσκεψη, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2012, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο και επανέλαβε, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, πως «γι' αυτό παλεύουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα