Δεβελέκος σύλληψη – Χρυσή Αυγή: Χειροπέδες στον οδηγό του Μιχαλολιάκου

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος στη Ραφήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Ήταν καταζητούμενος για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” του Πειραιά, τον Φεβρουάριο του 2018, όπου είχε τραυματιστεί η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ο Σωτήρης Δεβελέκος δεν είχε απολογηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης και ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ήταν οδηγός και από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του αρχηγού

της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και εμφανιζόταν σε συνομιλίες με τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Ο 31χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του, όπου διακρίνονται τα τατουάζ με τον ναζιστικό αετό και άλλα χιτλερικά σύμβολα. Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις και αιχμηρά σχόλια, που τον ανάγκασαν να τις σβήσει από το προφίλ του.

Η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”, στην οδό Ναυάρχου Βούτση 11 στον Πειραιά σημειώθηκε στις 25/2/2018 από περίπου 8 άτομα που κρατούσαν πυρσούς και λοστούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρέθηκε και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου ενώ σε ανακοίνωσή της τότε η Χρυσή Αυγή διέψευδε την οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Δείτε ακόμηΑγωγή “μαμούθ” Λαγού στη ΣακελλαροπούλουΒιβλιοθηκάριος ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή, δουλειά έπιασε και ο ΜιχαλολιάκοςMarc: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης -Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι Έλληνες
Keywords
Τυχαία Θέματα