Δέσμευση Κυρ. Μητσοτάκη για απολύσεις

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα θα γίνουν, διεμήνυσε την Τρίτη (29/10) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποσαφηνίζοντας πως μολονότι δεν «υπέγραψα» αλλά «κληρονόμησα» τη συμφωνία, «πρέπει να την εφαρμόσω».
«Οι απολύσεις θα λάβουν χώρα. Είναι μία δέσμευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υφίστανται πειθαρχικές κυρώσεις πρέπει να φύγουν. Δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Εργαζόμενοι που δεν προστατεύονται πλέον από τη θέση του ως δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη

θέση τους. Είναι λίγο σαν την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου», σημείωσε ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».
Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η Αθήνα έχει αναλάβει τη δέσμευση να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους έως το 2014, και να θέσει σε κινητικότητα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους έως το τέλος του 2013.
Ερωτηθείς γιατί οι έλληνες πολίτες δεν έχουν πεισθεί για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το «πελατειακό σύστημα τακτοποιούσε πολύ κόσμο», προσθέτοντας πως η αλλαγή δεν επήλθε ποτέ στην ελληνική κοινωνία «οικειοθελώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα