Δένδιας: Δεν αποκλείω χτύπημα σε πολιτικό στόχο

Τον φόβο του για χτύπημα με στόχαστρο πολιτικό πρόσωπο εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τρομοκρατίας, μιλώντας στην Ημερησία.

Ο υπουργός δήλωσε πως το γεγονός ότι τον «πολεμούν λυσσαλέα τα δύο άκρα» αναδεικνύει «χωροταξικά» πού ανήκει. Παράλληλα, ανέφερε ότι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη, του προκάλεσε αίσθημα ανακούφισης, ενώ προειδοποίησε, μεταξύ άλλων, ότι όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια

συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί στήριξής του από τη Χρυσή Αυγή. «Μια ματιά στα δημοσιεύματα εντύπων της Άκρας Δεξιάς, όπως και στις ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος στη Βουλή, αρκεί για να πείσει οποιονδήποτε ότι ο συγκεκριμένος χώρος με θεωρεί τον κατεξοχήν του αντίπαλο», ανέφερε. «Το ίδιο ισχύει και με τα έντυπα της Άκρας Αριστεράς και τους κομματικούς σχηματισμούς που την εκφράζουν. Το γεγονός ότι με πολεμούν λυσσαλέα τα δύο άκρα προσδιορίζει ‘χωροταξικά’ το πού ανήκω», πρόσθεσε.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι με βάση το ισχύον Σύνταγμα δεν μπορεί να κηρυχθεί εκτός νόμου η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, πρότεινε μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης να τεθούν εκτός νόμου κόμματα που πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες.

Keywords
Τυχαία Θέματα