«Δεν το διανοούμαι», είπε ο Χαρ. Αθανασίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από την τωρινή κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα».

«Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την μη υιοθέτησή του», αλλά είπε εμμέσως ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται σε αυτό το θέμα.

«Είναι μια πραγματικότητα, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, καθώς «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης». Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες από το σύμφωνο συμβίωσης (π.χ. υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι)».

«Η χώρα μας έχει δομές. Πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική, από κοινωνική. Δεν είναι απλό το ζήτημα», δήλωσε και κατέληξε: «Δεν μπορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την πίεση του οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να εξετάσει ένα τέτοιο ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα