Δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά τα πράγματα

Μάλλον απογοήτευση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με τη δήλωσή του για τα αποτελέσματα της νέας φάσης διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό: «δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά όσο θα θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κύπριος πρόεδρος αναφέροντας στη συνέχεια:

«Δώσαμε τη μάχη για να πετύχουμε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο να κατοχυρώνονται οι βασικές ελευθερίες, αλλά και βασικά συστατικά

της επιδιωκόμενης λύσης. Δώσαμε τη μάχη για να πετύχουμε πως αυτό το κράτος θα μετεξελιχθεί σε μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με βάση τις συμφωνίες κορυφής, με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, με μια και μόνη κυριαρχία, με μια και μόνη ιθαγένεια».

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας πληροφορίες που φέρουν κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εισηγούνται και να επαναφέρουν θέμα απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα σε δοκιμαστική βάση, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται καθοιονδήποτε τρόπο θέμα αποδοχής τέτοιων προτάσεων ή εισηγήσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» συνάντηση κορυφής Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την 1η Απριλίου και στην ατζέντα θα βρίσκεται και το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, θα συναντηθούν και θα συζητήσουν το Κυπριακό υπό το φως και των εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων αλλά και των διάφορων παρασκηνιακών παρεμβάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα