Δείτε τις τιμές των ξενοδοχείων σε 19 ελληνικούς προορισμούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν είναι λίγο εκείνοι που ετοιμάζονται να πάρουν τις άδειές τους για να βρεθούν σε κάποια δαντελωτή ακρογιαλιά της Ελλάδας.

Ωστόσο η τρέχουσα οικονομική συγκυρία επιβάλει σωστή διαχείριση των χρημάτων μας, γιατί εύκολα μπορούμε να βρεθούμε εκτός προϋπολογισμού.

Οι τιμές των ξενοδοχείων για τον μήνα που διανύουμε παρουσιάζονται σε μηνιαία έρευνα tHPI της trivago,

ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεταβολές που έχουν σημειωθεί σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά:

Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό. Στη Λευκάδα οι τιμές είναι αμετάβλητες ενώ στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Ζάκυνθο ο επισκέπτης θα πληρώσει ακριβότερα κατά 7,7%.

Τα ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη μέση τιμή που προκύπτει από την έρευνα της trivago, εμφανίζουν αυξημένες τιμές κατά 16,7%.

Αυξομειώσεις σημειώνουν και οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα καταγράφουν αύξηση κατά 4,1% ενώ στην Αθήνα οι τιμές είναι μειωμένες κατά 10,6%.

Προς τα νότια και ειδικότερα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν φέτος τον Ιούλιο κατά 5,6%.

Τσιμπημένες σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο είναι οι τιμές των ξενοδοχείων στα μαγευτικά Χανιά, αφού καταγράφουν αυξήσεις κατά 12%.

Αντίθετα, στο Ρέθυμνο καταγράφονται μειώσεις που κυμάίνονται στο -8,3%.

Από 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση, φθηνότερα κατά -9,1%, θα πληρώσει ο τουρίστας στο Ναύπλιο.

Στην Πάργα οι τιμές των ξενοδοχείων εκτοξεύτηκαν στα ύψη σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση που καταγράφεται φτάνει στο 31% σε ετήσια βάση.

Ενας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στις Κυκλάδες, η Πάρος καταγράφει αυξήσεις. Μια διανυκτέρευση θα κοστίσει από 93 ευρώ ακριβότερα κατά 10,7% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο και κατά 55% σε σχέση με τον Ιούνιου, όπου η τουριστική κίνηση ήταν περιορισμένη.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται αναλυτικά οι μηνιαίες και οι ετήσιες μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών όσο και η τιμή ανά διανυκτέρευση σε 19 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα.

Πηγή: Μύκονος και Σαντορίνη φθηνότερες από πέρυσι- Οι τιμές των ξενοδοχείων σε 19 ελληνικούς προορισμούς | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/277084/mykonos-kai-santorini-fthinoteres-apo-perysi-oi-times-ton-xenodoheion-se-19-ellinikoys#ixzz4Dp1umoDd

Το άρθρο Δείτε τις τιμές των ξενοδοχείων σε 19 ελληνικούς προορισμούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα