Δανία: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια και δύο εμπορικά κέντρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Δανίας, μετά από απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση δύο αεροδρομίων και δύο εμπορικών κέντρων, ως φερόμενους στόχους τρομοκρατικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις των αεροδρομίων Ρόσκιλντ και Τίρστρουπ, ενώ έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από όλους τους δρόμους.

Απειλή για βόμβα υπήρξε και στο εμπορικό κέντρο Ro´s Torv, στην πόλη Ρόσκιλντ, καθώς

και στο εμπορικό κέντρο Βέστγιαλντς, στην πόλη Σλάγκεσε. Στο τελευταίο έχει κληθεί ασθενοφόρο και οχήματα της πυροσβεστικής, για να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση προκύψει κατά τον έλεγχο των ειδικών μονάδων.

Απειλές για βόμβες υπήρξαν και στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ωστόσο η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της δανέζικης αστυνομίας, έχουν ταχυδρομηθεί πολλές επιστολές για βόμβα σε διάφορα σημεία, από τον ίδιο αποστολέα, για τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίηση για βόμβα υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Γιουτλάνδης, η αστυνομία ωστόσο επέλεξε να διεξάγει έλεγχο, δίχως να προχωρήσει στην εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Το άρθρο Δανία: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια και δύο εμπορικά κέντρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα