Χρυσοχοΐδης: Στο 31,5% έκλεισε η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ το 2011

«Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έφτασε στο τέλος του 2011 το 31,5% , έναντι 17,5% το 2010», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό το 31,5% των κονδυλίων του προγράμματος έχουν καταβληθεί σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αντιστοιχούν σε 7,5 δις ευρώ. Παράλληλα, «στη διάρκεια του 2011 υπερκαλύφθηκε ο στόχος του Μνημονίου

και η απορρόφηση έφτασε στα 3,8 δις ευρώ, έναντι στόχου 3,3 δις ευρώ».

Πάντως, για το 2012 ο στόχος του υπουργείου είναι η απορρόφηση να φτάσει στα 4 δις ευρώ, για τα οποία ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα υπερκαλυφθούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης στα προβλήματα που δημιουργούν στην ανάπτυξη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «με τις αλλεπάλληλες μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι σαν να κόβουμε τα πόδια της οικονομίας και να την αφήνουμε ανάπηρη».

Τέλος, όσον αφορά στους οδικούς άξονες, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί 400 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και δανειοδότηση των συγκεκριμένων έργων με εγγυήσεις ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα