Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ: “Ένα ίδιο, εκφυλισμένο παραμόρφωμα”

Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ: Ως ένα «εκφυλισμένο παραμόρφωμα», ίδιο με τη Χρυσή Αυγή με δικτατορικές μεθόδους, παρουσιάζει ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης τον ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στο iefimerida.gr, με τίτλο «Η Αληθινή Δίκη».

«…στο κοινωνικό έργο τέχνης, στην πόλη, όπου οι άνθρωποι έχουν

να κάνουν με ανθρώπους, η εξυπνάδα πρέπει να συζευχθεί με την ηθική, γιατί αυτή είναι η ψυχή τής ύπαρξής της».

Χανς Γιόνας, Η αρχή τής ευθύνης, εκδ. Αρμός, 2018

«Ξεκινώ αυτό το σύντομο κείμενο χωρίς προλόγους.

Στην θέση τής Χρυσής Αυγής, η οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, θα έπρεπε, εάν υπήρχε στοιχειώδης πολιτική νοημοσύνη, να δικαστεί και να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πανό με την φράση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ το οποίο ύψωσαν ως λάβαρο οι Συριζαίοι εντός και εκτός τής Βουλής και που περιλαμβάνει στο μήνυμά του ο ενυπόστατος σε αχρειότητα αρχηγός τους εν όψει τής δίκης τής εγκληματικής αυτής οργάνωσης, είναι το προστατευτικό και παραπλανητικό προκάλυμμα πίσω από το οποίο θα πρέπει, όσοι διαθέτουμε στοιχειώδη νοημοσύνη, να ακούμε να λένε οι ίδιοι : ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΩΟΙ, κρατώντας σταθερά αυτό το προπέτασμα ως το μόνο τεκμήριο τής ανύπαρκτης αθωότητάς τους. Καλύπτονται πίσω από το προπέτασμα των εγκληματιών/φασιστών για να εμφανιστούν ως οι αντίθετοι αυτών.

Αυτή είναι η δόλια, πανούργα, ελεεινή, άλλη μία από τις άπειρες παρόμοιες, κίνηση ενός εκφυλισμένου παραμορφώματος το οποίο έχει αποδείξει πολλαπλώς με όσα έχει διαπράξει μέχρι τώρα και όσα ήδη προαναγγέλλει για τον, όπως τον ονομάζουν οι εγκάθετοι καθοδηγητές του, «δεύτερο γύρο» τους, ότι, στην πραγματικότητα, αυτό το ίδιο είναι η Χρυσή Αυγή αλλά στην νιοστή δύναμη . ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η άκρως επαυξημένη και άκρως διευρυμένη μορφή τής εν λόγω ναζιστικής οργάνωσης : είναι η παρακρατική και αδίστακτη συμμορία που η εγγενής λειτουργία της είναι η κατάργηση κάθε ηθικής αρχής και η κατάλυση οποιουδήποτε θεσμικού φραγμού που εμποδίζει την άσκηση τής πιο ολοκληρωτικής και ισοπεδωτικής εξουσίας. Η ύπαρξή του σημαίνει μόνο ληστρική απληστία και ασύδοτη δήωση με κάθε μέσον τής νομιμότητας και τής χρηστότητας.

Επί τού προκειμένου, την δίκη τής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και την καταδίκη της, την εκμεταλλεύεται προγραμματικώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον έκπτωτο ως άνθρωπο και πολιτικό κάποιον Τσίπρα, προκειμένου να μεταθέσει στην οργάνωση αυτή τις δικές του ήδη διαπραχθείσες εγκληματικές πράξεις, τις δικές του ολοκληρωτικές και σκοταδιστικές αρχές, τις δικές του καθεστωτικές και τρομοκρατικές βλέψεις.

Ένα κόμμα που ανέδειξε ως πολιτικά προσόντα την ανικανότητα, την βλακεία, την αμάθεια, την χυδαιότητα, την ψευδολογία, την εξαπάτηση . ένα κόμμα που ανήγαγε σε κυβερνητική πράξη την οργάνωση συμμορίας, την σύσταση παράνομων κέντρων εξουσίας, την διακίνηση τής πιο αλλοπρόσαλλης και πιο διαστροφικής αλληλουχίας αποφάσεων και κινήσεων με ολέθρια αποτελέσματα και καταστροφικές συνέπειες . ένα κόμμα που μετέτρεψε, σε πρωτοφανή και ανυπέρβλητο βαθμό, τον πολιτικό λόγο σε κραυγαλέα αντιστροφή τής αλήθειας και σε διεστραμμένη εκτροπή από την πιο απλή λογική, αυτό το κόμμα δεν μπορεί παρά να αποτελεί, με αυτά τα πεπραγμένα του αλλά και τα ήδη προαναγγελλόμενα, έναν κίνδυνο δίπλα στον οποίο ο κίνδυνος που εκπροσωπεί, και όντως εκπροσωπεί, η Χρυσή Αυγή είναι ελάχιστος και περιθωριακός, ελεγχόμενος, τώρα, μετά την καταδίκη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός ελέγχου, σε κεντρικό σημείο τής πολιτικής ζωής και προπαντός έχει ακόμα με το μέρος του ευάριθμους οπαδούς, ένα πολύ σημαντικό μέρος τού ελληνικού λαού, και επιπλέον θεσμική εξουσία, κομματικό μηχανισμό, ποικίλες δυνατότητες και μέσα για να τις υλοποιήσει.

Είναι ένα κόμμα που, παρά την εξαθλιωμένη, καταρρέουσα, αποκρουστική σημερινή κατάστασή του, εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί, με ανοιχτό πεδίο δράσεων και επιδράσεων . είναι ακόμα ικανό να προβαίνει σ’ αυτά που διέπραττε πάντα : να ασκεί γοητεία σε πολλούς με την απίστευτη ασημαντότητά του, την κραυγαλέα ρηχότητά του, με την κατάχρηση μεθόδων των οποίων κινητήρας είναι ο τραμπουκισμός και απώτερος σκοπός, μεταξύ άλλων, οι δράσεις πεζοδρομίου, οι υποκινούμενες καταλήψεις, οι λεγόμενες «κινητοποιήσεις» μέσω κουκουλοφόρων και στελεχωμένων τρομοκρατών που αλωνίζουν υπό την ευθεία κάλυψή του.

Αυτό το κόμμα, με όλα τα εξόφθαλμα χαρακτηριστικά μιάς εν δυνάμει δικτατορικής πρακτικής, θα έπρεπε, με όλα τα στελέχη του, να βρισκόταν στα εδώλια των κατηγορουμένων και να αντιμετώπιζε την καταδίκη που αντιμετωπίζει και αξίζει να εισπράξει το τερατώδες που λέγεται Χρυσή Αυγή, και όχι να συγκεντρώνεται ως γκρουπούσκουλο συμπαράστασης των θυμάτων της έξω από τον Άρειο Πάγο, μεταθέτοντας έτσι τον εαυτό του, με επικεφαλής τον μηδενικό και βδελυρό αρχηγό του, στην πλευρά των υποστηρικτών των ακριβώς αντίθετων αρχών από εκείνες που είναι οι δικές του.

Και θα έπρεπε να γίνει έτσι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι ακόμα πιο τερατώδες από την Χρυσή Αυγή: με τον ΣΥΡΙΖΑ απειλείται σφοδρά και καταλυτικά το άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον τής χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι, ακόμα πολυπληθείς αλλά θλιβεροί, αστόχαστοι, τυφλοί, οπαδοί του, των οποίων η ευθύνη είναι απροσμέτρητα βαρύτατη εφόσον συμμερίζονται και υποστηρίζουν την «ιδεολογική» ταυτότητά του, αποτελούν τον παράγοντα εκείνον που, παραμένοντας αμετακίνητος στην κενή πολιτική σκέψη και υποκαθιστώντας την με συνθήματα και φρασεολογίες που μόνον υποβαθμισμένους νόες μπορούν να συγκινήσουν και να κερδίσουν, προμηνύει, διότι είναι εκ των πραγμάτων αξιωματική αντιπολίτευση και δυνητικώς κόμμα εξουσίας, με απόλυτα απροκατάληπτο τρόπο, την ζοφερότερη προοπτική γι’ αυτήν την χώρα, με όρους απολυταρχίας, εκχυδαϊσμού και εκμηδένισης όλων των βάσεων τού δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η καταδίκη τής Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εξόχως δίκαιη και ζωτικής σημασίας για μία ευνομούμενη πολιτεία, δεν αγγίζει τούς αληθινούς ενόχους, τούς αληθινούς δράστες των εξίσου ειδεχθών με την δολοφονία τού Παύλου Φύσσα εγκλημάτων ενός κόμματος που ο αρχηγός του και τα μέλη του θα έπρεπε, την στιγμή αυτή, να βρίσκονται δια παντός σιδηροδέσμιοι, καταδικασμένοι στην απόλυτη σιωπή και στην δια βίου αφάνεια.

Αυτή θα ήταν η αληθινή δίκη, δηλαδή η αληθινή απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Κοντονής και ο ασκός του Αιόλου

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα, με επίκεντρο τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των οποίων οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής ενδέχεται να πέσουν στα μαλακά, αλλά και να διατηρήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Στις εσωτερικές έριδες ήρθε να προστεθεί η πλήρης ρήξη της Κουμουνδούρου με τον Σταύρο Κοντονή ο οποίος δημοσιοποίησε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Μάλιστα η κατάσταση έρχεται να γίνει περισσότερο εκρηκτικότερη καθώς την άποψη Κοντονή στήριξε και ένας ακόμα πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Κοντονής έχει δίκιο στα όσα υποστηρίζει για τις αλλαγές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στον ποινικό κώδικα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής δείχνεται από την Κουμουνδούρου ως φερέφωνο της ΝΔ και ως πρόσωπο που εξυπηρετεί εχθρικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά συμφέροντα.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέγραψε, κάτι που αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα στο χώρο αυτό. Οτι δηλαδή δεν διαγράφουν ποτέ.

Η ανακοίνωση πολύ σκληρή:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, «κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά». Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του.»

Τρικυμία στην Κουμουνδούρου

Το γεγονός και μόνο ότι οι δηλώσεις Κοντονή αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη φέροντας σε θέση απολογίας τον Αλέξη Τσίπρα για ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτικό της βαθιάς εσωκομματικής κρίσης στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  Και το γεγονός της αποπομπής ενός πρώην υπουργού, και μάλιστα Δικαιοσύνης για όσα είπε για τον Ποινικό Κώδικα, δείχνει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση ξηλώνουν το κουβάρι.

Η θύελλα που έχει προκληθεί με αφορμή τις δηλώσεις Κοντονή, ήταν η αφορμή για να αναδιπλωθεί λίγο αργότερα ο Νίκος Παρασκευόπουλος και να δώσει διευκρινιστική δήλωση σύμφωνα με την οποία «διαστρεβλώθηκαν» οι αρχικές του δηλώσεις και στο πλαίσιο της γραμμής της Κουμουνδούρου εκφράζει τη διαφωνία του με την «επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης».

Ενδεικτική της τρικυμίας που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι και η ενέργεια των βουλευτών της να καταθέσουν τροπολογία προκειμένου να γίνει πιο αυστηρή η διαδικασία ανακήρυξης πολιτικών κομμάτων από τον Άρειο Πάγο και να εισαχθούν κωλύματα εκλογιμότητας που οδηγούν στη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που κατάργησαν την σχετική διάταξη που υπήρχε στον παλιό ποινικό κώδικα και ενώ βρισκόταν πέρσι σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής…

Πέτσας: Ανίερη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσής Αυγής

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντονής, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «επιβεβαίωσε με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο την ανίερη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ -Χρυσής Αυγής».

Επικρίνοντας το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μυωπική και μικροπολιτική συμπεριφορά που επί χρόνια πρόσφερε μανδύα πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης σε ένα μόρφωμα ντροπή για τη Δημοκρατία, δεν θα βρει ποτέ ξανά μιμητές σε δημοκρατικά κόμματα».

Και το ΚΙΝΑΛ κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι», σχολίασε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής.

Σφοδρή αντιπαράθεση και στη Βουλή

Την ένταση στο κοινοβούλιο πυροδότησε η στάση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επέλεξε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για το γεγονός ότι τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος θα διατηρήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Ο ίδιος μεταφέροντας όπως είπε πρόταση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας ώστε να αφαιρεθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους χρυσαυγίτες.

«Με βάση το νέο ποινικό κώδικα η Νομοπαρασκευαστική Επιστημονική Επιτροπή που το συνέταξε έχει διατυπώσει την άποψη ότι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων άπτεται της εκλογική νομοθεσίας, δηλαδή κατεξοχήν ζήτημα αρμοδιότητας, πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών», είπε,  χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, και συνέχισε:

«Και ενημερώνω και τον κύριο Υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών και απόψεων της Χρυσής Αυγής που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία και θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή».

Θεοδωρικάκος: Ζητάτε και τα ρέστα

Η τοποθέτηση Ραγκούση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σημείωσε: «αντί να ζητήσει συγγνώμη που διαμόρφωσε ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για τους υπόδικους του ναζιστικού μορφώματος, έρχεται σήμερα και ζητά τα ρέστα».

«Γεννηθήκατε στις ρίζες του τεχνητού διχασμού που εσείς δημιουργήσατε με την ανευθυνότητα και την δημαγωγία σας. Δεν αντέχετε ούτε για ένα λεπτό ότι η παράταξη της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι μπορούν να ενώνουν τους Έλληνες και να διασφαλίζουν την ενότητα των Θεσμών. Οσα δεν κάνατε τα κάνουμε εμείς. Υπάρχει απόφαση Δικαιοσύνης που στέλνει τους φασίστες στην φυλακή και αυτό δεν το αντέχετε. Και έρχεστε την επόμενη της γιορτής της Δημοκρατίας για να βρείτε ένα τρόπο να διχάσετε. Αυτοί είστε. Είστε αυτοί που διχάζετε την χώρα και τον λαό και ψάχνετε να βρείτε τον τρόπο».

Στη συνέχεια ο υπουργός ανέφερε πως  “οφείλετε να γνωρίζετε το σύνταγμα της χώρας. Σας διαβαζω κ. Ραγκούση από το Σύνταγμα των Ελλήνων άρθρο 51 ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα. Αμετάκλητης ποινικής καταδίκης. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να γνωρίζει τι σημαίνει να είναι αμετάκλητη  ποινική καταδίκη. Μαζέψτε τις συνδικαλιστικές προτάσεις σας. Έχετε μείνει μόνοι.»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε ότι θα υπάρξει τροποποίηση για το επίμαχο ζήτημα με τα πολιτικά δικαιώματα και ότι σύντομα θα έρθει νόμος – όπως είπε – ώστε να μην μπορούν να κατέβουν στις εκλογές τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Πάντως, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρξει ρύθμιση.

Keywords
χρυση αυγη, συριζα, αυγη, ιδιο, χρυση, εν λόγω, υφυπουργός εσωτερικών, iefimerida, βουλη, σημαίνει, τσιπρας, νεα δημοκρατια, fake, news, δραση, ραγκουσης, συνταγμα, εκλογες, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, σταυροι, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, τι σημαινει, iefimerida.gr, iefimerida, καταληψεις, δημητριαδης, γνωμη, δημοκρατια, ηγεσια, ηθικη, θεμα, πλαισιο, σημερινη, ωρα, news, αρθρο, αξιζει, απληστια, αφορμη, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γινει, γοητεια, δεδομενο, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δωσει, δολια, εγκληματα, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, εν λόγω, εξελιξη, επρεπε, ερχεται, εσωτερικων, ευθυνη, ζητα, ζωης, ιδια, η δικη, υφυπουργος, θυελλα, ηθικο, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κομμα, λαβαρο, λειτουργια, λογο, μειζον, μητσοτακης, μορφωμα, μορφη, νικη, νοημοσυνη, ντροπη, παντα, πεδιο, πολιτεια, ψυχη, ρηξη, ρυθμιση, συνεχεια, συντομα, σιωπη, σωμα, συνθηματα, ταυτοτητα, τεκμηριο, φυλακη, υφυπουργός εσωτερικών, φερεφωνο, χυδαιοτητα, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, ευθεια, fake, χωρα, κυριακου, μεινει, πληροφοριες, σημαίνει
Τυχαία Θέματα
Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ, “Ένα,chrysi avgi – syriza, “ena