Χρέος και προσφυγικό στην πρωθυπουργική ατζέντα στις Βρυξέλλες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα θέματα του ελληνικού χρέους και οι εξελίξεις στο προσφυγικό κυριαρχούν στο μπαράζ συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα από χθες το βράδυ όπου και συνομίλησε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για

τις τελευταίες διαπραγματεύσεις σχετικά με το Κυπριακό.

Η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης μετέβη στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Με αυτήν την ευκαιρία, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ αύριο το πρωί θα έχει τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχεις επαφές με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αν αυτός παραστεί στη Σύνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στους συνομιλητές του το θέμα της απομείωσης του χρέους και θα ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τους Ευρωπαίους εταίρους. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει από τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίες να μην αποτελέσουν εμπόδιο οι ομοσπονδιακές εκλογές για την επίλυση του ζητήματος που «καίει» την Αθήνα.

Η προσδοκία για την επίσκεψη Ομπάμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων να καταλάβει αν οι εταίροι μας έχουν την πρόθεση να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους ή θα κωλυσιεργήσουν, για άλλη μια φορά, μεταθέτοντας τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους στο… μέλλον.
Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι σημαντική θα είναι η στήριξη από τις ΗΠΑ και αισιοδοξεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στη χώρα μας στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, θα δώσει ώθηση στις ελληνικές θέσεις για το χρέος.

Το άρθρο Χρέος και προσφυγικό στην πρωθυπουργική ατζέντα στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα