Χωρίς περιπολικά και αστυνομικούς η Ρόδος

Χωρίς περιπολικά έχει μείνει το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Αρχών να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», την προηγούμενη εβδομάδα το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου το οποίο επιλαμβάνεται σοβαρά περιστατικά και καταγγελίες, δεν διέθετε ούτε ένα περιπολικό εν κινήσει! Όλα τα οχήματα του τμήματος χρειάζονται είτε επισκευή είτε συντήρηση, η οποία για να γίνει θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε κεντρικό επίπεδο καταρχήν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ίδια κατάσταση βρίσκονται σχεδόν όλες

οι υπηρεσίες της αστυνομίας της περιοχής, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στα χωριά, όπου όχι μόνο δεν υπάρχουν περιπολικά, αλλά ούτε και αστυνομικοί.

Ερωτηθείς για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «εκτός από τις διάφορες «επιχειρήσεις» στις οποίες χρησιμοποιούμε τα δικά μας οχήματα, σε λίγο θα μας ζητηθεί να τα βάζουμε και στη βάρδια μας».

Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας καθώς αφορά την ασφάλεια των πολιτών, η οποία δεν μπορεί να διασφαλιστεί με τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως μόλις 18 άτομα θα αποσταλούν ως ενίσχυση για το αεροδρόμιο της Ρόδου, 6 για το αεροδρόμιο της Κω, την ώρα που στην Κέρκυρα θα σταλούν 60 αστυνομικοί.

Συνολικά στο νησί της Ρόδου υπηρετούν 270 αστυνομικοί, σε επτά νησιά της περιοχής μας 360, όταν στην Κέρκυρα 380 άτομα στελεχώνουν μόνιμα τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στη Μυτιλήνη 400!

Αναφερόμενος στην κατάσταση αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μανώλης Ανδρουλάκης επεσήμανε για ακόμη μία φορά πως «όλοι οι φορείς του τόπου θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα αυτό προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστεί η δημιουργηθείσα κατάσταση, γιατί το αντίθετο το πληρώνουμε όλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα