Χωρίς αποτέλεσμα η νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

Την απογοήτευσή του εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Με τη φράση «επαναλάβαμε εαυτούς» δήλωσε τον προβληματισμό του, προσθέτοντας πως οι διαφορές παραμένουν και είναι φυσιολογικό να γίνεται έκκληση από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε οι δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι «εναπόκειται στην άλλη πλευρά όχι να βάλει νερό στο κρασί

της αλλά να επανέλθει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορεί να αναθεωρεί πράγματα που έχουν συμφωνηθεί και στη συνέχεια να αναζητούμε συμβιβασμό πάνω στη μετακίνησή της».

Επιπλέον, ο κ. Χριστόφιας επιβεβαίωσε τη δήλωσή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πως δεν υπάρχει νόημα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο τέλος του μηνός, εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό στις επόμενες συναντήσεις με τον Ντερβίς Έρογλου.

Τη θέση αυτή, όπως είπε, την επανέλαβε σήμερα ενώπιον του κ. Έρογλου. Καταλήγοντας πάντως, ξεκαθάρισε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά, εφόσον υπάρξει πρόσκληση για τη συνάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα