Χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θράκη περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν στην τουρκική πλευρά του Έβρου για να περάσουν στη χώρα μας και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στη μετακίνησή τους από τα τουρκικά παράλια στα νησιά, με αποτέλεσμα να διαλέξουν να περάσουν μέσω ξηράς στη χώρα μας. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται έξω από την Ανδριανούπολη και θα κινηθούν μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες προς τα ελληνικά σύνορα.

Στο

πλαίσιο της αποτροπής ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών στο νομό Έβρου, η υπηρεσιακή κυβέρνηση ενέκρινε την άμεση διόρθωση των όποιων καταστροφών υπάρχουν στον φράχτη που έχει τοποθετηθεί στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι θέλουν να εξωθήσουν τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά και στο πλαίσιο αυτό ο νομάρχης Ανδριανούπολης Αλί Σαχίν τους έχει δώσει τριήμερη προθεσμία για να φύγουν από την Ανδριανούπολη, αλλιώς θα χρησιμοποιήσει βία.

Η πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν μέσω των κοινωνικών δικτύων ειδοποιηθεί να μην περνούν πλέον την θάλασσα για τα νησιά του Αιγαίου και αναμένεται το πρόβλημα να μεταφερθεί στα χερσαία σύνορα της χώρας μας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές προκειμένου να αποτρέψουν νέα συρροή προσφύγων κατά μήκος των συνόρων και με την πιθανότητα να μην μπορούν αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη με το κλείσιμο των συνόρων σε Ουγγαρία και Γερμανία, αλλά και με βάση το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υψώσει φράχτη τα σύνορα, αποφάσισαν να τους αποκλείσουν στον σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση 250 χλμ., όπου εκατοντάδες άνθρωποι πολιορκούν εταιρίες μεταφορών για να επιβιβαστούν σε πούλμαν.

Από τον κλοιό αυτό έχουν ξεφύγει αρκετοί που κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα είτε με τα πόδια, είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα που τους μετέφεραν και συγκεντρώθηκαν στην Ανδριανούπολη σε ένα τέμενος και στον σταθμό των λεωφορείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα