Χιλή – Περού: Στον τελικό μετά από 44 χρόνια! (vid)

Χιλή – Περού: Υστερα από εκπληκτική εμφάνιση το Περού νίκησε 3-0 τη Χιλή στην «Αρένα ντο Γκρέμιο» του Πόρτο Αλέγκρε και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Αυτή ήταν ξεκάθαρα η μεγαλύτερη έκπληξη στη διοργάνωση, καθώς η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα εμφάνιζε σημεία διάλυσης μετά το βαρύ 5-0 από τη Βραζιλία στο τελευταίο ματς των ομίλων. Τελικά, ήρθε η πρόκριση στα προημιτελικά από… καραμπόλα, αμέσως μετά η επιτυχία στα πέναλτι κόντρα στην Ουρουγουάη και τώρα η διαστημική εμφάνιση

απέναντι στην πρώην κάτοχο του τροπαίου το 2015 και το 2016.

Η πρόκριση σε τελικό είχε αργήσει… 44 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν το 1975, όταν νίκησε σε τριπλό τελικό την Κολομβία. Το Περού ξαναβρίσκει τον εφιάλτη της Βραζιλίας στον τελικό της Κυριακής (23:00 ERT Sports), αλλά τουλάχιστον δεν έχει άγχος. Με τη φόρα που έρχεται όλα είναι πιθανά στο στάδιο «Μαρακανά», όπου η «σελεσάο» θα έχει αναμφίβολα τον πρώτο λόγο. Απέναντι στη Χιλή πάντως η εμφάνιση ήταν μοναδική. Και το ματς τελείωσε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Με τελευταία υπογραφή… Γκερέρο

Στο 21′ ο Φλόρες άνοιξε το σκορ και στο 38′ ο Γιοτούν πέτυχε το 2-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Αρίας. Στο δεύτερη ημίχρονο ήρθε η αντίδραση από την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα, αλλά ήταν αναποτελεσματική. Βρήκε απέναντί της και έναν τερματοφύλακα που ήταν σε μεγάλη μέρα. Ο Γκαλέσε ήταν ανίκητος σε όλη τη διάρκεια. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο 35χρονος Πάουλο Γκερέρο διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Εξαλλα τα πανηγύρια για τους Περουβιανούς, με τους αντιπάλους τους να μην έχουν το κουράγιο ούτε να μειώσουν το σκορ. Στο 95′ ο Βάργκας αστόχησε σε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Γκαλέσε ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.

Πέρα από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής υπάρχει και ο μικρός τελικός του Σαββάτου. Ο αγώνας της παρηγοριάς για την τρίτη θέση, με αντιπάλους την Αργεντινή και τη Χιλή (22:00) στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Ενα παιχνίδι που δεν έχει ουσιαστική σημασία και ενδέχεται οι δύο ομάδες να παρουσιαστούν με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα