Χειροβομβίδα στη Γλυφάδα: Συνελήφθη ανθυπασπιστής

Μια κάμερα ασφαλείας «αποκάλυψε» τον δράστη της ρίψης χειροβομβίδας στην πολυκατοικία, όπου διαμένει γυναίκα αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στη Γλυφάδα, αλλά και του εμπρησμού του αυτοκινήτου της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για ανθυπασπιστή του Λιμενικού, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που είχε διαταχθεί από τον Διοικητή της Υπηρεσίας στη οποία ανήκει η αξιωματικός, στη Μαρίνα Γλυφάδας και υποβολή αλληλομηνύσεων που ακολούθησαν.

Τα στοιχεία του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβε την υπόθεση ειδικά μετά

την τυχαία ανεύρεση της χειροβομβίδας στην πρασιά της πολυκατοικίας της αξιωματικού, αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ανθυπασπιστής, την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης της ποινής του, προχώρησε στη διπλή επίθεση με στόχο την ίδια.

Αρχικά πυρπόλησε το αυτοκίνητό της και την ίδια στιγμή πέταξε τη χειροβομβίδα, με σκοπό να την τρομοκρατήσει. Η χειροβομβίδα, ωστόσο, ρωσικής κατασκευής, βρέθηκε αρκετές ημέρες αργότερα από ένοικο της πολυκατοικίας. Ειδοποιήθηκαν αρμόδιοι του Στρατού και του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι την παρέλαβαν ενώ από την έρευνα της δίωξης εκβιαστών προέκυψε ότι ο ανθυπασπιστής εμφανίστηκε την ημέρα εκείνη με το αυτοκίνητό του να προσεγγίζει τους στόχους του.

Εμπρησμός, απόπειρα έκρηξης

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο  45χρονος Ανθυπασπιστής του Λιμενικού συνελήφθη, κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. «Ειδικότερα» αναφέρει η Αστυνομία  «ύστερα από κατάλληλη προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε προκαλέσει πρωινές ώρες της 22-04-2023 πυρκαγιά σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή αυτού ενώ επιπλέον έρριψε χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια».

Τα ευρήματαΣτην κατοχή του καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κινητό τηλέφωνο, 100.000 ευρώ, 2 καραμπίνες, καραμπίνα άνευ αριθμού και λοιπών ενδείξεων, πιστόλι, δερμάτινη ζώνη εξάρτησης, χειροπέδες, 3 μεταλλικοί γεμιστήρες, 7  φυσίγγια «Hollow point» και όχημα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χειροβομβίδα, Γλυφάδα, Συνελήφθη,cheirovomvida, glyfada, synelifthi