Χειροπέδες σε σωφρονιστικούς για το θάνατο Καρέλι

Άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, ύστερα από τις διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος τους από τον εισαγγελέα Άμφισσας για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Ως τώρα έχουν βρεθεί και συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο οποίος νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Αναμένεται

και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα.

8 εντάλματα σύλληψης για τον θάνατο Καρέλι

Σήμερα (Τρίτη) λοιπόν εκδόθηκαν 8 εντάλματα σύλληψης σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, καθώς και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται 14 άτομα.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Σε ψυχιατρική κλινική ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτα

Στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης.

Το χρονικό του θανάτου Καρέλι

Ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου είχε μεταφερθεί στις 27 Μαρτίου αφότου, δύο μέρες νωρίτερα, είχε δολοφονήσει τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε την ποινή του.

Τα στοιχεία που εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τη σορό του κρατουμένου δείχνουν περίτρανα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μία φορές. Ο Καρέλι έφερε κατάγματα στο στέρνο και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από σπειρωτή ράβδο.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να βγουν μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη διερεύνηση. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν συγκεκριμένο σημάδι στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα