Χάθηκε η αύξηση της θητείας, STOP!...

Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία, αφού αναβάλλεται πάλι η απόφαση αυτή -όπως δήλωσε στην Λάρισα ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κος Πάνος Παναγιωτόπουλος- παρά τις -περί του αντιθέτου- ομόφωνες εισηγήσεις των -καθ’ ύλην αρμοδίων- επιτελείων.

«Παρ’ ότι η θέση της ηγεσίας του υπουργείου δεν είναι ούτε θετική, ούτε αρνητική, προς το παρόν το θέμα θα πρέπει να παγώσει.», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο θέμα της θητείας -το οποίο όπως τόνισε- «έχει πελώριες

κοινωνικές διαστάσεις και αφορά τη νεολαία -το πιο ευαίσθητοι κομμάτι του ελληνικού λαού- που έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία. Επιπόλαιοι, λοιπόν, χειρισμοί από την πολιτεία -σε τέτοιου είδους ζητήματα- οι οποίοι χειρισμοί μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος, κάθε τέτοιος χειρισμός, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται. Το θέμα θα το μελετήσουμε, προς το παρόν παγώνει και όταν υπάρξουν νεότερα θα σας ενημερώσω…».

Keywords
Τυχαία Θέματα