Χάος στη Βενεζουέλα: Νεκροί μετά από άγριες μάχες και λεηλασίες (pic-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι δρόμοι θυμίζουν εμπόλεμο τοπίο. Μάχες σώμα με σώμα, φωτιές, λεηλασίες και οργή είναι όσα περιγράφουν το σκηνικό στη ρημαγμένη χώρα που οι πολίτες βλέπουν τη φτώχεια να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα επεισόδια, ενώ 300 έχουν συλληφθεί. Στην πόλη Ελ Καγιάο, τα άγρια επεισόδια κόστισαν τη ζωή σε ένα 14χρονο αγόρι.

Παρά την απόφαση του προέδρου της χώρας να επιστρέψει ξανά στην κυκλοφορία το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ,

ο λαός δεν έχει ησυχάσει μετά το κραχ που προκάλεσε η αρχική του ιδέα.

Ο Μαδούρο επιβεβαίωσε τις συλλήψεις και «έριξε τα βέλη» του στον απερχόμενο πρόεδρο της Αμερικής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να τον ανατρέψει.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί καταγγελίες των ΗΠΑ πως οι συλλήψεις αφορούν σε πολιτικούς κρατούμενους.

Από την στιγμή που ο Μαδούρο ανακοίνωσε την απόσυρση του μεγαλύτερου σε αξία χαρτονομίσματος στη χώρα, οι πολίτες βίωσαν την απόλυτη καταστροφή.

Πολλά καταστήματα έβαλαν λουκέτο, ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και να αγοράσουν τρόφιμα, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Τις συνέπειες της απόφασης του, ο πρόεδρος τις «έριξε» στη διεθνή κοινότητα που έκανε σαμποτάζ στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο προσπάθησε να δικαιολογήσει την έλλειψη ρευστότητας, λέγοντας πως καθυστέρησε σκόπιμα η παράδοση του νέου χαρτονομίσματος των 500 μπολιβάρ, που θα αντικαταστήσει το αυτό τον 100.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τα περισσότερα βίαια περιστατικά συμβαίνουν στη νότια πολιτεία Μπολιβάρ. Στις πόλεις Ελ Καγιάο και στην Σιουδάδ Μπολιβάρ 135 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, δεδομένου πως η άσκηση βίας στις περιοχές αυτές τις μέρες, μπορεί να προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Δείτε το video:

Το άρθρο Χάος στη Βενεζουέλα: Νεκροί μετά από άγριες μάχες και λεηλασίες (pic-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα