Χανιά: Πρώτη καταγραφή των ζημιών από το σεισμό των 6,3 ρίχτερ

Μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων έγινε σήμερα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, ο οποίος χτύπησε το περασμένο Σάββατο τα Χανιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων, στην περιοχή της Κισάμου και σε χωριά του δήμου Πλατανιά ελέχθησαν 50 κατοικίες στις οποίες είχαν αναφερθεί ζημιές.

Από τον έλεγχο μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 10 παλιές κατοικίες, ενώ

σε 30 κατοικίες εντοπίστηκαν ρήγματα και προβλήματα στην τειχοποιία.

Ο μηχανικός της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Τάσος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «η τελική εικόνα για το σύνολο της περιφερειακής ενότητας Χανίων θα έχει διαμορφωθεί σε περίπου 10 ημέρες».

Στην πόλη των Χανίων από τον έλεγχο των δημόσιων κτιρίων, εντοπίστηκαν προβλήματα σε μία αίθουσα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων καθώς και στην αίθουσα του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου Χανίων, με αποτέλεσμα και οι δύο αίθουσες να κλείσουν.

Μικρής έκτασης ρωγμές παρατηρήθηκαν σε σχολεία της πόλης, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ρωγμές οφείλονται σε κακοτεχνίες και ελλιπή συντήρηση.

Άμεσα, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε μπαλκόνια και τείχους κατοικιών που «βλέπουν» δημόσιους χώρους, όπως είναι τα πεζοδρόμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα