Χαλάζι Κορινθία: Για καταστροφή στις καλλιέργειες κάνουν λόγο οι αγρότες

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στα Τρίκαλα Κορινθίας. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι δρόμοι «άσπρισαν» ξαφνικά, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες στην περιοχή. Η Μεγάλη Πέμπτη στα Τρίκαλα Κορινθίας θα κυλήσει με βροχές κατά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ από τα απόγευμα θα έχει μόνο συννεφιά και σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το σκηνικό δεν θα αλλάξει δραματικά το πρωί της

Μεγάλης Παρασκευής (03/05), ενώ από το μεσημέρι θα αποχωρήσουν και οι λίγες νεφώσεις. Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές, με λίγες βροχές να ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μετά το ψήσιμο του οβελία.

Η πρόγνωση καιρού για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, προβλέπει ότι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και πρόσκαιρα στα δυτικά και σποραδικές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ οι βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για αύριο 03-05-2024

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα δυτικά πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και από αργά τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρηγόρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι που θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες ώρες τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλάζι Κορινθία,chalazi korinthia