Χαλασμός-Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική-Καταιγίδες και χαλάζι (φωτογραφίες-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανοιξαν οι ουρανοί το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα και στην Αττική, με χαλάζι σε μέγεθος «ρεβιθιού» να δημιουργεί έντονα προβλήματα ιδίως στους δρόμους της πόλης.

Η καλοκαιρινή μπόρα ξάφνιασε τους πάντες, καθώς ακόμα και στο Σύνταγμα έριξε χαλάζι σε πρωτόγνωρο μέγεθος.

Να σημειωθεί ότι στην πρόγνωση της ΕΜΥ αναφερόταν πως θα υπάρξουν

έντονα καιρικά φαινόμενα και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια της χώρας, ενώ ειδικότερα για την Αττική υπήρχε πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια, κάτι το οποίο δεν έγινε, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Από τα πύρινα μέτωπα στις πλημμύρες

Ήδη αρκετοί δρόμοι, κυρίως στα βόρεια προάστια, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια,ενώ έχουν πλημμυρίσει ισόγειες κατοικίες.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις από πολίτες για απάντληση υδάτων στα σπίτια τους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα έως τώρα παρουσιάζονται στα Βριλήσσια, στα Μελίσσια, στη Νέα Ερυθραία, στην Πεντέλη και στη Δροσιά.

Καταστροφές και στα Τρίκαλα

Όμως, έντονη χαλαζόπτωση έπληξε και χιλιάδες στρέμματα αργά το μεσημέρι στον νομό Τρικάλων.

Το χαλάζι ήταν σε σχήμα καρυδιού, και έπληξε όλες τις καλλιέργειες, όπως αμπέλια, αραβόσιτο, περιβόλια και βαμβακοκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές και οι παραγωγοί δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Το άρθρο Χαλασμός-Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική-Καταιγίδες και χαλάζι (φωτογραφίες-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα