Χαιρετίζει την απόφαση του Eurogroup η Λαγκάρντ

Με θετικό μάτι βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση του ποσού των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, με τη διευθύντρια του, Κριστίν Λαγκάρντ, να δίνει «πράσινο φως» στην εκταμίευση του μεριδίου της δόσης διάσωσης που αναλογεί στο Ταμείο, ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων

ευρώ.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να υποστηρίξει την επιχείρηση επαναγοράς ομολόγων για την Ελλάδα, τις διαβεβαιώσεις του να παράσχει περαιτέρω ελάφρυνση από το χρέος, εάν είναι απαραίτητο, και με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η κ. Λαγκάρντ, η οποία μετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Αυτά τα βήματα θα εξασφαλίσουν την υποχώρηση του ελληνικού χρέος αναλογικά με το ΑΕΠ στο 124% έως το 2020 και σημαντικά κάτω του 110% έως το 2022.

»Σε αυτή τη βάση, προτίθεμαι να προτείνω στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου να ολοκληρώσει την πρώτη επανεξέταση του ελληνικού προγράμματος. Αναμένω πως η συνάντηση του Συμβουλίου θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο», καταλήγει η δήλωση της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα