Χ. Θεοχάρης: Νέα μέτρα για στήριξη για τις startups επιχειρήσεις

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στις δράσεις του υπουργείου Οικονομικών για την στήριξή τους, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η επιχειρηματική ιστοσελίδα www.EMEA.gr σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και εταιρεία τεχνολογίας, προανήγγειλε

μία σειρά μέτρων στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση για το μητρώο επιχειρήσεων, οι νέες εταιρείες θα μπορούν να προχωρούν σε έναρξη ή άλλες ενέργειες με απλές και άμεσες διαδικασίες, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται ύστερα, με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Σύμφωνα με τα όσα είπε, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την απαλλαγή από καταβολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 25.000 ευρώ, την κατάργηση της υποχρέωσης διπλών στοιχείων από τις επιχειρήσεις και φοροαπαλλαγές για angel investors.

Ο κ. Θεοχάρης δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερα προβλήματα που ταλαιπωρούν και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και αυτά είναι: γραφειοκρατία και καθημερινά «εμπόδια» που θέτει η δημόσια διοίκηση, έλλειψη υποδομών, ασφαλιστικό καθεστώς, φορολογία.

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε μπορούν να γίνουν ακόμη βήματα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των νέων εταιρειών στον τομέα της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι στον τομέα της γραφειοκρατίας έχουν προωθηθεί ρυθμίσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία τους, όπως ο νέος κώδικας βιβλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα