Μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο: Καλοκαιρινή συνταγή

Μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο: Πρόκειται για μια ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή. Ειδικά τώρα που προσέχουμε την εμφάνιση και άρα τη διατροφή μας. Το κοτόπουλο στον φούρνο δεν γίνεται μόνο με πατάτες. Εξάλλου τα μπούτια κοτόπουλου είναι από τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών. Αν λοιπόν τα μαρινάρετε με μουστάρδα Ντιζόν, θα τα λατρέψουν. Ακόμα

και αν το γεύμα δεν συνοδεύετε από πατάτες, αλλά από νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα «καλό» ταψί είναι τα εξής: 6-8 μπούτια κοτόπουλο και 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Επίσης, 1 κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια και 6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες. 300γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση είναι, επίσης, απαραίτητα. Ακόμα 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Ντιζόν και τον χυμό από 1 λεμόνι. Τέλος, 2 κουταλιές γλυκού γλυκιά πάπρικα, λίγο ξηρό θυμάρι, φρέσκο βασιλικό και φυσικά ελαιόλαδο.

Μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο: Η εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και ετοιμάζουμε τη μαρινάρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, την πάπρικα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα μπούτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη μαρινάρα. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και προσθέτουμε σε πυρέξ μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Κρατάμε τις τομάτες ξεχωριστά αρχικά.

Βάζουμε στο πυρέξ το κοτόπουλο ανάμεσα στα λαχανικά και ραντίζουμε με τη μαρινάρα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και βάζουμε στο φούρνο για 30’ λεπτά. Προσθέτουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Καλή απόλαυση.

Keywords
Αναζητήσεις
boutakia sto fourno
Τυχαία Θέματα