«Μπλόκαραν» το παγοδρόμιο στην Ελευσίνα

Με την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Ελευσίνας σταμάτησε η προσπάθεια για την εγκατάσταση του στεγασμένου χώρου, ο οποίος προοριζόταν για παγοδρόμιο, στην παραλία της Ελευσίνας.

Με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος οι εργασίες σταμάτησαν και υποβλήθηκε μήνυση στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος: «ενώ η εταιρεία προχώρησε πριν λίγες ημέρες στην απεγκατάσταση του πρώτου σκεπάσματος, στις 8 Ιανουαρίου

επανήλθε στήνοντας καινούργια στηρίγματα με σκοπό να στεγάσει ξανά το χώρο. Η προσωρινή απεγκατάσταση των σκεπάστρων είχε δόλιο σκοπό την παραπλάνηση των αρχών που θα έκαναν την αυτοψία για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας. Μετά τον έλεγχο επανήλθαν στον αρχικό τους σχεδιασμό».

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η αρμόδια Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με έγγραφό της ορίζει πως ο χώρος πρέπει να πάρει άδεια από την Πολεοδομία και να κατατεθούν μελέτες που να προβλέπουν την ασφαλή λειτουργία του παγοδρόμιου. «Η τωρινή κατασκευή είναι και πρόχειρα και επικίνδυνα εγκατεστημένη. Η ηλεκτροδότηση των μηχανημάτων που παράγουν τον πάγο γίνεται με χονδρό καλώδιο που κρέμεται πάνω από τις κούνιες της διπλανής παιδικής χαράς» σημειώνει ο δήμος Ελευσίνας.

Παράλληλα ο δήμος υπογραμμίζει πως «δεν είναι αντίθετος στην αξιοποίηση του ανοικτού χώρου μπροστά από την παραλία της πόλης, για τον λόγο αυτό επανέρχεται στην πρόταση που είχε υποβάλλει προς τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας – που διαχειρίζεται το χώρο – να αναλάβει ο ίδιος – ο Δήμος – την αξιοποίηση με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες και χρήσιμες θα είναι προς τη νεολαία και το λαό της πόλης μας αλλά και θα εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο μόνο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα