Μπήκαν οι βάσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής

Συνάντηση με στελέχη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε στις 10 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Νικόλαος Ανδρουλακάκης, με σκοπό την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής σε όλη τη ροή εργασιών

που αφορά θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεκινώντας δηλαδή από τους εισηγητές και καταλήγοντας στον Αντιπεριφερειάρχη, στο Πρωτόκολλο του Περιφερειάρχη, στο Τμήμα Γραμματείας της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και στο Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών.

Παράλληλα, παραδόθηκε υλικό για την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής (usb token) και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εκπαίδευση των χρηστών.

Στόχος του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού είναι η πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2014, πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα