Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Απόψε El Clasico

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε 28/10 (17:15) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο Estadio Olímpico για την 11η αγωνιστική της La Liga. Στο γνωστό σε όλους El Clasico, οι 2 ομάδες δεν έχουν ισοπαλία τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 18/12/2019 η Μπαρτσελίνα είχε υποδεχτεί την Ρεάλ και είχαν φέρει 0-0, και από τότε οι δύο ομάδες δεν έχουν ξανα φέρει ισοπαλία. Με τις δύο ομάδες

να βρίσκονται σε φόρμα θα παρακολουθήσουμε μία φοβερή αναμέτρηση.

Βαθμολογικά, η βασίλισσα βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας (με 25 βαθμούς) ενώ η Μπάρτσα στην 3η θέση (με 24 βαθμούς) . Την 1η θέση του πρωταθλήματος κατέχει η έκπληξη της φετινής σεζόν, Χιρόνα (28 βαθμούς), και αισθάνεται την ανάσα των δύο σημερινών αντιπάλων, ειδικά της Ρεάλ η οποία με νίκη στο ντέρμπι θα βρεθεί ισόβαθμή της στην 1η θέση.

Οι δύο ομάδες όταν έρχονται αντιμέτωπες, μαγνητίζουν τα βλέμματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Συγκλονιστική ήταν η τελευταία αναμέτρησή τους (5-4-2023) όταν η Ρεάλ είχε επικρατήσει στον αγώνα  του COPA DEL REY – SEMI-FINALS με 0-4! Η μπάρτσα στον αντίποδα έχει να επιδείξει την μεγάλη νίκη με 5-1 που είχε πετύχει στον αγώνα πρωταθλήματος στις 28-10-2018!

Τα στατιστικά των 2 ομάδων

Η Μπάρτσα, συνεχίζει με την σημαντική απουσία του Λεβαντόφσκι ο οποίος δεν έχει ακόμη αναρρώσει μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Πόρτο στο Champions League. Δεύτερη απουσία είναι αυτή του μεσοεπιθετικού Ντε Γιόνκ. Στα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Βαρκελώνης έχει μια νίκη με την Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 και μια ισοπαλία με την Γρανάδα με σκορ 2-2. Να σημειωθεί ότι, στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε, η ομάδα του Τσάβι νίκησε την Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1, με την 11αδα να βρίσκονται δύο πιτσιρικάδες ηλικία 16 και 20.

Οι απουσίες της Βασίλισσας είναι σταθερές με Κουρτουά, Μιλιτάο, Γκιουλερ και τον Καμπάγιο να βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμών. Για τον Αντσελότι δεν είναι “πονοκέφαλος” διότι με τους Βινίσιους Ροντρίγκο και τον Μπέλινχαμ η ομάδα πάντα βρίσκει τρόπο να σκοράρει. Η Ρεάλ στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει παίξει έχε μια νίκη με την Μπράγκα στους ομίλους του CL, αλλά στο πρωτάθλημα έχει μια νίκη με την Οσασούνα με 4-0 και μια ισοπαλία από την Σεβίλλη με σκορ 1-1.

Vuelve el partido que lo eclipsa todo.
El partido que acapara todas las miradas. #ELCLÁSICO

— LALIGA (@LaLiga) October 26, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα