Μπαρόζο προς Γερμανούς: Συνεχίστε τη λιτότητα

Τη στιγμή που πολλές χώρες της ευρωζώνη «στενάζουν» (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλε μήνυμα προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση πως οι πολιτικές της αυστηρής λιτότητας δεν είναι ώρα να εγκαταλειφθούν για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Bild ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε: «Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επεδύσεων. Το κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι «η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης και να γίνουν περισσότερα για νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη».

Ο Μπαρόζο χαιρέτισε τα σχέδια της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ για τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής αναφορικά με τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μία ισχυρή γερμανική κυβέρνηση που θα αγωνίζεται για την Ευρώπη, θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για ένταξη όλων των βαλκανικών κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όπως ανέφερε, «μακροπρόθεσμα θα εντάξουμε τις βαλκανικές χώρες, όταν εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται».

Για την Τουρκία, είπε ότι «είναι μία σημαντική, οικονομικά και γεωπολιτικά χώρα και έχει σημειώσει πρόοδο. Ωστόσο, είναι σαφές, ότι η ένταξή της είναι πιθανή, αν εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα