Μπαράζ αιτημάτων για άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Να αρθεί η ασυλία του Ηλία Παναγιώταρου για το αδίκημα της στάσης ζητάει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου, Βασίλης Τζιώκας. Η υπόθεση αφορά συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λάρισας το 2010, η οποία είχε απαγορευθεί από τις αστυνομικές αρχές. Τότε τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να την πραγματοποιήσουν, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές με τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, με

σημερινό αίτημά τους προς τη βουλή οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κ.κ. Γεωργουλέας και Παπακώστας ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν μάλιστα υποβάλλει αίτημα προς τη Βουλή για να κληθούν να καταθέσουν οι εν λόγω βουλευτές ενώπιων των δικαστικών αρχών. Το αίτημα είναι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπούκουρας προσήλθε αυτοβούλως τη Δευτέρα στους ανακριτές λέγοντας ότι θέτει τον εαυτό του «στη διάθεση της Δικαιοσύνης» και πως γνωρίζει τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος τον ενέπλεξε στην υπόθεση.

Ο Γερμενής είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ το προηγούμενο Σάββατο, την ημέρα που είχαν συλληφθεί οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν είχε συλληφθεί καθώς δεν είχε εκδοθεί ένταλμα εναντίον του.

Στη βουλή διαβιβάστηκε το αίτημα

Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα