Μπαράκ Ομπάμα: Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι απαράδεκτο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την άποψή του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία εξέφρασε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο ηγέτης του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα εκτυλίσσονται στη Συρία και επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα δεν είναι τόσο ενωμένη όσο θα έπρεπε για να προσπαθήσει να τερματίσει την πολεμική σύρραξη που έχει ξεσπάσει πριν από πέντε χρόνια στη χώρα.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Συρία…είναι

απαράδεκτο», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο με θέμα τους πρόσφυγες που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Δεν είμαστε τόσο ενωμένοι τόσο θα έπρεπε να είμαστε για να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό», τόνισε την ώρα που η εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία φαίνεται να έχει καταρρεύσει.

Τελευταία ομιλία Ομπάμα ως πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Τα μικρά περιθώρια δράσης που έχουν οι «μεγάλες δυνάμεις» προκειμένου να επιλύσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σημερινής εποχής δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καλώντας σε «διόρθωση πορείας» ώστε οι ελλείψεις της παγκοσμιοποίησης να μην οδηγήσουν σε επιστροφή σε έναν πιο διαιρεμένο κόσμο -ενώ στηλίτευση τον «επιθετικό εθνικισμό» και το «χυδαίο λαϊκισμό».

Σχολιάζοντας στον εθνικισμό και το λαϊκισμό, τόνισε πως «δεν μπορούμε να αγνοούμε αυτές τις απόψεις. Αντικατοπτρίζουν τη δυσαρέσκεια πάρα πολλών συμπολιτών μας». Ωστόσο, συμπλήρωσε, ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός «δεν μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία μακροπρόθεσμα».

Αναφερόμενος στην πολιτική της Μόσχας, υποστήριξε ότι η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει τη «χαμένη δόξα» της διά της ισχύος. Προειδοποίησε μάλιστα τη Μόσχα ότι αν συνεχίσει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των γειτονικών χωρών, τα σύνορά της θα καταστούν λιγότερο ασφαλή.

Το άρθρο Μπαράκ Ομπάμα: Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι απαράδεκτο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα