Μπακογιάννη: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερους συνασπισμούς

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη υπερτονίζει την ανάγκη «να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα εάν από τις προσεχείς εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση, που θα μπορεί να συνομιλήσει με τους

εταίρους και να διαπραγματευθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε., η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ ελπίζει ότι «η πλειοψηφία θα ψηφίσει με κριτήριο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς το 82% των Ελλήνων θέλει η χώρα να διατηρήσει το ευρώ».

Η κα Μπακογιάννη ζητεί παράλληλα από τους Ευρωπαίους εταίρους «να βοηθήσουν την Ελλάδα σ' αυτή την πορεία και να μην προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες ωφελούν στην πραγματικότητα μόνον εκείνους οι οποίοι εργάζονται κατά της Ευρώπης».

Εν τω μεταξύ, σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναγνωρίζει την ευθύνη της γενιάς της για την κατάσταση της χώρας και κάνει λόγο για «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού».

Τονίζει επιπλέον ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερους συνασπισμούς», για να καταλήξει λέγοντας, ότι «πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον προσεκτικά, να δείξουμε μεγαλύτερη κατανόηση. Αν ούτως ή άλλως συμφωνούμε ότι ισχύει η αρχή της βούλησης παραμονής μας στην Ευρωζώνη, τότε θα συγκεντρώσουμε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα