«Μπαίνουμε επιτέλους σε ρυθμούς ανάπτυξης»

Στις δυνατότητες που ανοίγει ο τουρισμός, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε» ανέφερε σχολιάζοντας ότι «είναι μία μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα καθώς μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό, επιτέλους,

ανάπτυξης».

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του, ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Δωδώνη είναι ένας τόπος όπου «συμπυκνώνονται ο Πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται, ο τουρισμός, τα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα αξιοποιούνται, η δίκια μας η καινοτομία και οι νέες προοπτικές, τα αρχαία μας, οι θησαυροί μας».

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι το πρώτο έργο, που εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ και το οποίο δικαίως άφησε ενεό τον Αυστριακό επίτροπο που επισκέφτηκε την περιοχή.

Στο αρχαίο θέατρο υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό, η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, ο δήμαρχος Δωδώνης Γιώργος Κατσανάκης και ο προϊστάμενος της ΙΖ΄ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Κώστας Σουέρεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα