Αύριο η πρόταση για προκαταρκτική

Αν θέλουν αποδεικνύουν ότι μπορούν καθώς μόλις μέσα σε τρία 24ωρα, από τη στιγμή που το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που έφθασε στη Βουλή και δείχνει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως υπόλογο για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν το αίτημα για

σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Το έγγραφο με το οποίο θα ζητείται η σύσταση της εν λόγω επιτροπής για να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού στην αλλοίωση της λίστας, έχει ήδη συνταχθεί από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και θα υπογράφεται από περισσότερους από 30 βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο σκεπτικό της παραπομπής αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε το κίνητρο, αλλά και τη δυνατότητα να παραποιήσει τη λίστα, αφαιρώντας ονόματα, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά μιλώντας για κατασκευασμένη ενοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του αιτήματος θα αναφέρεται ότι υπάρχει διαπιστωμένο αδίκημα παραποίησης της λίστας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε και τη δυνατότητα και το κίνητρο να το κάνει και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί.

Στο πόρισμα που έφτασε στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία νέα ονόματα σε σχέση με την «αρχική» λίστα Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδης και η σύζυγος του Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Tόσο η Μαρίνα όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού.

Με συνεντεύξεις του ο πρωην υπουργός δίνει τις δικές του απαντήσεις.

Όπως αναφέρει στο Έθνος θεωρεί ότι «προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής».

Ενώ στη RealNews σημειώνει: «Υπήρχαν περισσότερα από 2.000 αρχεία. Δεν τα είδα ένα ένα, ούτε είχα εικόνα όλων των ονομάτων. Όπως έχω πει και στη Βουλή, ζήτησα τα 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά και αυτά έδωσα στον κ. Καπελέρη. Στη συνέχεια παρέδωσα όλα τα αρχεία στον κ. Διώτη για έλεγχο»

Το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων, πάντως, έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο του πολιτικού και του νομικού κόσμου, καθώς προηγήθηκαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου. Ο προβληματισμός επικεντρώνεται γύρω από τη Βουλή της μιας μέρας του Μαΐου και οι απόψεις των συνταγματολόγων για το θέμα της παραγραφής είναι διιστάμενες.

Ωστόσο, το όποιο ενδεχόμενο παραγραφής, δεν μπλοκάρει κάθε δικαστική οδό, καθώς νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται να εντοπιστούν αδικήματα που μπορούν να πάρουν το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν πυρά εναντίον των προσώπων και των κομμάτων που όπως λένε, έκαναν τη διαφθορά καθεστώς και έχουν ευθύνες για την εξαθλίωση των πολιτών και τον ξεπεσμό της χώρας.

Ευθύνες, που όπως σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, προφανώς δεν περιορίζονται στο πρόσωπο του οποίου τις υπουργικές επιλογές και πολιτικές νομιμοποίησαν ασμένως και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ευλαβικά, το πρόσωπο που μέχρι χτες υπέθαλπαν και που σήμερα αποφάσισαν να «θυσιάσουν», κατά την γνωστή πρακτική και μεθοδολογία έκνομων οργανώσεων.

Την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς «αφού κρατά ακόμη στη θέση της στο ΤΑΙΠΕΔ την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντίνου, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου».

Καμία παραγραφή λένε από το ΚΚΕ ενώ από τον ΛΑΟΣ επισημαίνουν πως ακόμη περιμένουν καταγραφή γεγονότων, αναγραφή ποσών και περιγραφή κυρώσεων για την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα