Αττική – τροχαία: Γεμάτος πόνο ο απολογισμός του Δεκεμβρίου

Τραγικό και άδικο, πέρα για πέρα. Ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στην Αττική για το μήνα Δεκέμβριο, που περιλαμβάνει και τις Εορτές των Χριστουγέννων, παραπέμπει σε ανάλογο μιας πολεμικής σύρραξης! Στις 31 ημέρες του τελευταίου μήνα του 2021, στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, 14 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, άλλοι 16 ανασύρθηκαν βαριά τραυματισμένοι, ενώ 646 χρήστες του δρόμου είτε ως οδηγοί η επιβάτες είτε ως πεζοί, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα. Πάντα κατά τα επίσημα στοιχεία, τον Δεκέμβριο

2021, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα, με συνολικά 676 παθόντες και ειδικότερα: 13 θανατηφόρα με 14 νεκρούς, 13 σοβαρά με 16 σοβαρά τραυματίες, 562 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών», αναφέρει η Τροχαία Αττικής στην επίσημη ανακοίνωσή της «ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους».

Το ζευγάρι στην Κατεχάκη

Στον φρικτό απολογισμό περιλαμβάνονται ως ψυχροί αριθμοί και οι δύο λαμπροί νέοι, που το ρολόϊ της ζωής τους σταμάτησε ξημερώματα της τελευταίας ημέρας του Δεκεμβρίου στη λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος του Ζωγράφου. Του 27χρονου Παντελή Κάγιου και της 23χρονης Άρτεμις – Ηλιάννας Αντωνοπούλου, των δύο νέων, που έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ξημερώματα 31ης Δεκεμβρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε από την πορεία του, προσέκρουσε δεξιά στα κιγκλιδώματα και ανετράπη στο μέσο της οδού. Οι δύο νέοι ήταν πολύ αγαπημένοι και ετοιμάζονταν να παντρευτούν το ερχόμενο διάστημα.

«Ανείπωτη θλίψη»

Συγκινητικό είναι το «αντίο» ενός φίλου της 23χρονης κοπέλας, ο οποίος την αποχαιρέτησε με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο facebook: «Δυστυχώς πρέπει να αποχαιρετήσω τη χρονιά με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Είναι ανείπωτη η θλίψη να χάνεις φίλους, τόσο αδόκητα & αιφνίδια. Σήμερα έχασα μία από τις ελάχιστες φίλες μου – μια φίλη που καθόρισε το πρώιμο στάδιο της ενήλικης ζωής μου, το οποίο αποχαιρετώ για πάντα μαζί της. Ήσουν πάντα δυνατή, αποφασιστική, και συνάμα ειλικρινής, εργατική, και ταπεινή… Η ζωή σου ήταν τόσο γεμάτη & δημιουργική, όσο αδειανούς & άναυδους μας αφήνει ο χαμός σου, τόσο πρόωρα & άδικα!»

Έλεγχοι και πρόστιμα

Με επιστροφή στην πεζή πραγματικότητα και πάντα με οδηγό τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, τον Δεκέμβριο, «στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.384 παραβάσεις από τις οποίες 629 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

400 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.919 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 199 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 329 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,509 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 238 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 47 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς».
Keywords
Τυχαία Θέματα