Αττικές νύχτες…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε πείσμα του Ουμπέρτο Έκο τον Αύγουστο η επικαιρότητα εξακολουθεί να τρέχει. Παρόλα αυτά και ακολουθώντας το συλλογικό ασυνείδητο των Ελλήνων, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει καθιερώσει αυτόν τον μήνα ως περίοδο ανάπαυλας και… ενδοσκόπησης, η «Αττική freepress» σάς εύχεται με αυτό το φύλλο καλές διακοπές.

Του Νικόλαου Καραμάνογλου

Θα είμαστε ξανά μαζί σας το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ελπίζουμε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι. Στις σελίδες που ακολουθούν έχουμε συμπεριλάβει ένα εξασέλιδο αφιέρωμα με προτάσεις για έναν ευχάριστο Αύγουστο στην

καλοκαιρινή Αθήνα. Οι καλύτερες συναυλίες του Αυγούστου, οι ομορφότερες παραλίες της Αττικής και τα ωραιότερα θερινά σινεμά της πόλης για όσους από εμάς κατ’ επιλογήν ή κατ’ ανάγκην μείνουμε στην Αθήνα.

Μια Αθήνα που αν αφαιρέσουμε από πάνω της την ομίχλη της καθημερινότητάς μας μπορεί να γίνει εξίσου ελκυστική όσο και οποιοσδήποτε θερινός προορισμός. Δεν είναι τυχαίος εξάλλου ο όγκος των τουριστών που επισκέπτεται την πόλη σε ετήσια βάση και που την τελευταία διετία αυξάνεται διαρκώς. Κι ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλη τη σύγχρονη όψη της, η πόλη πάντα υποβάλλει το έντονο παρελθόν της. Οι νυχτερινές βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης άλλωστε δεν είναι ποτέ, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένας απλός περίπατος.

Δανείζομαι τον τίτλο του παρόντος άρθρου από το έργο «Noctes Atticae» του Ρωμαίου Aulus Gellius, που έζησε ένα μέρος της ζωής του και σπούδασε στην Αθήνα. Ένα κείμενο απόψεων, σκέψεων και πληροφοριών, που μάλλον αντιπροσωπεύει τη δική μου άποψη για τον Αύγουστο, μια περίοδο υποχώρησης της βιοτικής μέριμνας και σκέψης. Όπως και να έχει, εύχομαι στον καθένα από εσάς να απολαύσει τον Αύγουστο όπως επιθυμεί. Καλές διακοπές…

Το άρθρο Αττικές νύχτες… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα