«Αστακό» το κέντρο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν πάρει οι αστυνομικές αρχές για του φετινούς εορτασμούς για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σήμερα (Παρασκευή), μεταξύ των εκδηλώσεων, περιλαμβάνεται η κατάθεση στεφάνων από διάφορους φορείς στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων που έχουν ληφθεί είναι ότι περίπου 7.000 - 8.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτητων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, Κρατική

Ασφάλεια) είναι σε ετοιμότητα για επεισόδια, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ από την επαρχία.

Την Κυριακή, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από τους διαδηλωτές, οι οποίοι θα περάσουν παραδοσιακά από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Ειδικότερα, η τροχαία να καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, ημέρα της πορείας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησιών, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν την Κυριακή και στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας πολλοί σταθμοί του μετρό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ το κτίριο θα περιφρουρούν φοιτητές και καθηγητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα