ΑΣΟΕΕ αστυνομία τώρα: Μπήκαν μέσα τα ΜΑΤ, “χάος” στην Πατησίων

ΑΣΟΕΕ αστυνομία τώρα: Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί έφτασαν στη σχολή, η οποία είναι κλειστή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου και προσπάθησαν να την ανοίξουν και να μπουν μέσα. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς επικράτησε ένταση. Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.  Περίπου 100 άτομα παραμένουν στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σκοπεύει να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η κυκλοφορία στην Πατησίων

έχει διακοπεί. Νεαροί που έχουν συγκεντρωθεί απέξω δήλωσαν στην κάμερα του protothema.gr ότι «τα ΜΑΤ κλείνουν τις σχολές» και ότι η αστυνομία δεν αφήνει τους φοιτητές να κάνουν μάθημα.

ΑΣΟΕΕ αστυνομία τώρα: Λουκέτο στο πανεπιστήμιο

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκλητος της σχολής αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου. Όπως είναι γνωστό το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομία στην επιχείρηση που πραγματοποίησε βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

ΑΣΟΕΕ αστυνομία τώρα: Το «επιχειρησιακό στρατηγείο»

Στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία το χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν χώρο στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχαν καταλάβει παράνομα κουκουλοφόροι και το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τα επεισόδια και τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν στην Πατησίων.

Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά σε κοντάρια και κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μπουκάλια άδεια, πυροσβεστήρες, και ρούχα που χρησιμοποιούσαν οι κουκουλοφόροι για να αλλάζουν μετά τις επιθέσεις και να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, εντόπισαν και δοχείο με υγρό που θα σταλεί στα εργαστήρια για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται.

Οι Αρχές είχαν εδώ και καιρό την πληροφορία ότι στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου είχε στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό στρατηγείο μπαχαλάκηδων όμως τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να γίνει η επιχείρηση, καθώς τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει και καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Σήμερα το πρωί, όμως, πάνοπλοι αστυνομικοί, αρχικά περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ και αστυνομικοί της ασφάλειας μπήκαν στα υπόγεια όπου ανακάλυψαν το ορμητήριο των κουκουλοφόρων.

Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα