Ασφαλές Μουντιάλ υπόσχεται η Βραζιλία

Ένα στρατό αστυνομικών επιστράτευσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας για να διασφαλίσει ένα ασφαλές μουντιάλ στους επισκέπτες της χώρας, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Το παγκόσμιο κύπελλο θα περιφρουρούν περίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες. Θα βρίσκονται στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά και στα σύνορα, σε ποτάμια, κατά μήκος της ακτογραμμής και του εναέριου χώρου. Οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτύξουν 57.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 21.000 θα τεθούν σε επιφυλακή για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Το κόστος ασφαλείας

του μουντιάλ θα αγγίξει τα 322 εκατομμύρια δολάρια.

Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν «φουντώσει» με οδηγούς λεωφορείων, εισπράκτορες, καθηγητές, υπαλλήλους μουσείων και άλλους κλάδους εργαζομένων να βρίσκονται στους δρόμους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χοσέ Εδουάρδο Καρντόσο αισιοδοξεί και δηλώνει ότι οι τεράστιες διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου- ένα χρόνο πριν τη έναρξη της διοργάνωσης- δεν θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του μουντιάλ. Και συμπληρώνει «Η εντύπωσή μας είναι ότι τα γεγονότα θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα, ειλικρινά, είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Οι Βραζιλιάνοι είναι αγανακτισμένοι για το κόστος της διοργάνωσης που αποτιμάται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα