Άσχημα νέα- Η ασθενής που δεν την «πιάνουν» τα αντιβιωτικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μόνο φόβο και προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι βρέθηκε ο πρώτος ασθενής στον οποίο δεν «πιάνει» κανένα αντιβιοτικό, ακόμη και το πιο ισχυρό, καθώς ουσιαστικά δείχνει το πόσο θα είναι ακάλυπτη η ανθρωπότητα στο μέλλον χωρίς αντιβιώσεις

Η ασθενής είναι μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη, ένα παλαιό ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής.Ήδη τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων-CDC έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Προς

το παρόν παραμένει άγνωστο πώς η ασθενής κόλλησε το εν λόγω υπερ-ανθεκτικό μικρόβιο, το οποίο ανιχνεύθηκε στα ούρα της τον προηγούμενο μήνα.

Ο διευθυντής του CDC Τομ Φρίντεν δήλωσε ακρως επιφυλακτικά: «Βασικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος του δρόμου για τα αντιβιοτικά δεν απέχει και πολύ. Μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή που θα παθαίνουν ουρολοιμώξεις, για τους οποίους δεν θα διαθέτουμε πλέον αντιβιοτικά».

Παράλληλα μελέτες έχουν δείξει ότι το 30% έως 50% των αντιβιοτικών που χορηγούνται από τα νοσοκομεία και τους ιδιώτες γιατρούς, είναι πλέον περιττά,ενώ το κλασσικό καλό πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης των φρούτων και λαχανικών, παρέχει μια σχετική -αλλά όχι πλήρη- προστασία.

Και έκκληση Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών.

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά έχουν σταματήσει να είναι δραστικά, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από απλές λοιμώξεις ή από ασθένειες όπως η φυματίωση, ο τέτανος, η σηψαιμία, λοιμώξεις που δεν θα έπρεπε να μεταφράζονται σε θανατική καταδίκη», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Το άρθρο Άσχημα νέα- Η ασθενής που δεν την «πιάνουν» τα αντιβιωτικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα