Άρθηκε η ασυλία των 6 βουλευτών της Χ.Α.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στην Ολομέλεια της Βουλής για το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Στ. Μπούκουρα, Ηλ. Παναγιώταρου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλο, με τη Βουλή να αποφασίζει την άρση της ασυλίας τους κατά

πλειοψηφία.

Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια έξω από το «Χυτήριο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής ψήφισαν μόλις 247 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν οι 18 βουλευτές της Χ.Α και 35 ακόμα βουλευτές από τα υπόλοιπα κόμματα. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των πολιτικών αρχηγών καθώς απουσίαζαν τόσο ο Πρωθυπουργός ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την στρατιωτική άσκηση "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" στον Αργοσαρωνικό, όσο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Αλέκα Παπαρήγα. Αντιθέτως κανονικά έδωσαν το «παρών» ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβελης αλλά και ο Κώστας Καραμανλής.

Οι βουλευτές ψήφισαν ως εξής:

Γ.Γερμενής: 246 «ναι», 1 άκυρο
Π.Ηλιόπουλος 246 «ναι», 1 άκυρο
Στ.Μπούκουρας 246 «ναι», 1 άκυρο
Ηλ.Παναγιώταρος 247 «ναι»
Ηλ.Κασιδιάρης 247 «ναι»
Χρ.Αλεξόπουλος 246 «ναι», 1 λευκό

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», «κατά», «παρών». Διανεμήθηκε επίσης, και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική.

Πριν από τη ψηφοφορία κάποιοι βουλευτές της Χ.Α. πήραν το λόγο και αρνήθηκαν τις κατηγορίες και στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται, πως η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και η Ολομέλεια είχε την τελική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα